ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Празник на вестник „Ние” във Видин

04 май 2011 09:49, Видинска митрополия
Празник на вестник „Ние” във Видин

На 12 април се навършиха 21 години от основаването на видинския областен вестник „Ние”, който се явява един от основните източници за информация, изяви и мнения за Видин и видинчани.

Отбелязването на рождения ден обаче бе на 3 май. С благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан тържеството бе уважено от Величкия епископ Сионий.

Пред паметника на „Първите видински вестникари”, намиращ се на площад „Бдинци”, общественици и граждани на Видин поднесоха цветя и си спомниха за героизма на видинските вестникари и журналисти, борили се за свобода на словото.

След поклонението пред паметника на видинските вестникари бе осветен и новият офис на вестник „Ние”, който ще се помещава на втория етаж на хотел „Ровно” във Видин.

Освещаването извърши Величкият епископ Сионий заедно с духовници от светата митрополия.

В своето слово епископ Сионий подчерта свободата на словото, което е градивният елемент в развитието на вестник „Ние”, а също така засвидетелства и радостта си от винаги доброто и топло отношение на вестника към благата спасителна мисия на Видинската епархийска църква.

Той преподаде благословение от Видинския митрополит и пожела на г-н Владимир Савов да бъдат все така всеотдайни в службата си на народа и нашата Родина.

След освещаването на новия офис на видинската медия бе дадена от името на г-н Савов обща почерпка за гостите, на която бяха поднесени награди за принос към Видин и видинското гражданство.

Отличие получи и Негово Преосвещенство Величкия епископ Сионий.

Той благодари и подчерта, че тази награда е за всички негови сътрудници, подпомагащи го в това му духовно и обществено служение и мисия.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: архимандрит Евтимий

 

 

Снимки

Празник на вестник „Ние” във ВидинПразник на вестник „Ние” във ВидинПразник на вестник „Ние” във ВидинПразник на вестник „Ние” във ВидинПразник на вестник „Ние” във ВидинПразник на вестник „Ние” във ВидинПразник на вестник „Ние” във ВидинПразник на вестник „Ние” във ВидинПразник на вестник „Ние” във ВидинПразник на вестник „Ние” във ВидинПразник на вестник „Ние” във ВидинПразник на вестник „Ние” във ВидинПразник на вестник „Ние” във ВидинПразник на вестник „Ние” във ВидинПразник на вестник „Ние” във ВидинПразник на вестник „Ние” във ВидинПразник на вестник „Ние” във ВидинПразник на вестник „Ние” във ВидинПразник на вестник „Ние” във ВидинПразник на вестник „Ние” във Видин
« предишна новинаследваща новина »