ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Русенци спечелиха първите места в конкурса „Бог е любов”

04 май 2011 11:40, Русенска митрополия
Русенци спечелиха първите места в конкурса „Бог е любов”

През 2011 г. се провежда десетото юбилейно издание на конкурса “Бог е любов”. Темата на конкурса тази година е “Почитам родителите си”. В РИО–Русе постъпиха извънредно много творби. И през тази година русенските участници се представиха успешно както в областния, така и в заключителния етап на конкурса.

В конкурса се присъждат 24 първи (по възрастови групи за отделните жанрове – рисунка, приложно изкуство, стихотворение, разказ/есе), две специални и една голяма награда. Всяка година голямата награда се присъжда на един от жанровете. За трета поредна година голямата награда в конкурса се присъжда за приложно изкуство и се печели от ученик от Професионалната гимназия по дървообработване и вътрешна архитектура “Йосиф Вондрак” в Русе. Възпитаниците на ПГДВА печелят и една от специалните награди, както и първо място във възрастовата група ХІ–ХІІ клас.

През настоящата година дете от град Русе успя да завоюва първо място с литературна творба. Малката поетеса Йоханна Цветанова учи в трети клас на СОУ “Йордан Йовков” и с огромно желание посещава часовете по СИП–Религия.

Ето и списъка на наградените русенски ученици:

ПЪРВО МЯСТО:

• Йоханна Любомирова Цветанова – ІІІ клас, СОУ “Йордан Йовков” (стихотворение)

• Сибел Якуб Лятиф – ХІ клас, ПГДВА “Йосиф Вондрак" (приложно изкуство)

СПЕЦИАЛНА НАГРАДА:

• Вяра Гошева Попова – ХІ клас, ПГДВА “Йосиф Вондрак" (приложно изкуство)

ГОЛЯМА НАГРАДА:

• Алекс Диянов Янков – ХІІ клас, ПГДВА “Йосиф Вондрак" (приложно изкуство)

Пожелаваме им нови бъдещи успехи!

 

 

Снимки

Русенци спечелиха първите места в конкурса „Бог е любов”Русенци спечелиха първите места в конкурса „Бог е любов”Русенци спечелиха първите места в конкурса „Бог е любов”
« предишна новинаследваща новина »