ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Митрополит Неофит прие дарителите на националния конкурс „Бог е любов”

04 май 2011 11:43, Русенска митрополия
Митрополит Неофит прие дарителите на националния конкурс „Бог е любов”

На 2 май 2011 г. Русенският митрополит Неофит покани в салона на Русенската св. митрополия дарителите, които помогнаха да се осъществи награждаването на отличените участници в Деветия национален конкурс “Бог е любов”, който се проведе на 23–24 април 2010 г. в град Русе. Обединените усилия на Негово Високопреосвещенство митрополит Неофит и на г-н Кръстю Кръстев, изпълнителен директор на "Дунарит" АД – Русе, г-н Пламен Великов, управител на "Мегахим" АД – Русе, г-жа Наталия Къснеделчева, изпълнителен директор на "Винпром" – Русе, църковните настоятелства при храм “Света Троица” и „Св. Богородица” в град Русе, църковните настоятелства в градовете Тутракан, Разград, Попово и Сливо поле допринесоха за превръщането на церемонията по награждаването в празник за талантливите ученици, дошли от всички краища на България. Те преживяха радостта от това да бъдат наградени за усилията, старанието и уменията си.

Дарителите бяха поканени, за да им бъде изказана благодарност за оказаната от тях помощ. Те получиха от Русенския митрополит Неофит грамоти за дарение и икони.

На срещата бяха поканени г-н Цанев, директор на Професионалната гимназия по дървообработване и вътрешна архитектура, и учениците Алекс Янков, Сибел Лятиф и Вяра Попова. За трета поредна година възпитаници на професионалната гимназия печелят призови места в националния етап на конкурса – първо място във възрастовата група, специална награда за приложно изкуство, както и голямата награда в конкурса “Бог е любов”. Те споделиха пред Русенския митрополит и неговите гости радостта си от постигнатите успехи.

Учениците от ПГДВА “Йосиф Вондрак” подариха на Негово Високопреосвещенство митрополит Неофит иконостаса, с който през 2009 г. за първи път спечелиха голямата награда в конкурса “Бог е любов”.

 

 

Снимки

Митрополит Неофит прие дарителите на националния конкурс „Бог е любов”Митрополит Неофит прие дарителите на националния конкурс „Бог е любов”Митрополит Неофит прие дарителите на националния конкурс „Бог е любов”Митрополит Неофит прие дарителите на националния конкурс „Бог е любов”Митрополит Неофит прие дарителите на националния конкурс „Бог е любов”Митрополит Неофит прие дарителите на националния конкурс „Бог е любов”Митрополит Неофит прие дарителите на националния конкурс „Бог е любов”Иконостасът с който през 2009 г. е спечелена голямата награда в конкурса “Бог е любов”
« предишна новинаследваща новина »