ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Св. вмчк Георги Победоносец - храмов празник в катедралата на Видин

06 май 2011 17:44, Видинска митрополия
Св. вмчк Георги Победоносец - храмов празник в катедралата на Видин

На 6 май с тържествена света Литургия, отслужена от храмовото духовенство, бе отбелязан денят на светия великомъченик Георги Победоносец в катедралния храм на Видин. Южният параклис на храма е посветен на св. Георги, който особено се почита във Видин и Северозападния край. В тази връзка, богослужението бе тържествено и подобаващо за храмов празник и почит към светеца покровител на молитвения дом.

Проповед върху живота на светеца към благочестивото множество, изпълнило Божия дом, отправи архимандрит Поликарп, председател на храма. Той припомни за великата любов, която е имал свети Георги, любов, която не го спира да даде живота си за Христа.

Поздрав бе отправен и към всички, които на този ден празнуват своя имен ден и почитат деня на светеца като личен и семеен празник.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: архимандрит Евтимий

 

 

Снимки

Св. вмчк Георги Победоносец - храмов празник в катедралата на ВидинСв. вмчк Георги Победоносец - храмов празник в катедралата на ВидинСв. вмчк Георги Победоносец - храмов празник в катедралата на ВидинСв. вмчк Георги Победоносец - храмов празник в катедралата на ВидинСв. вмчк Георги Победоносец - храмов празник в катедралата на ВидинСв. вмчк Георги Победоносец - храмов празник в катедралата на ВидинСв. вмчк Георги Победоносец - храмов празник в катедралата на ВидинСв. вмчк Георги Победоносец - храмов празник в катедралата на ВидинСв. вмчк Георги Победоносец - храмов празник в катедралата на ВидинСв. вмчк Георги Победоносец - храмов празник в катедралата на ВидинСв. вмчк Георги Победоносец - храмов празник в катедралата на Видин
« предишна новинаследваща новина »