ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

На Гергьовден - Международен фолклорен фестивал в с. Антимово

06 май 2011 18:16, Видинска митрополия
Гергьовден с Международен фолклорен фестивал в с. Антимово

На 6 май във видинското село Антимово се проведе Второто издание на Международния фолклорен фестивал, който бе организиран от Кметството при с. Антимово съвместно с Община-Видин.

На тържеството присъстваха видни гости, които почетоха и насърчиха усилията на кмета на с. Антимово, г-н Флоров, за развитие и просперитет на селото и региона.

В тържеството по откриването на фестивала взеха участие г-жа Любомила Станиславова, депутат в 41-вото народно събрание, г-н Румен Видов, кмет на община-Видин, г-жа Пламка Любомирова, председател на Асоциацията на власите в България, общински съветници, кметове, бизнесмени.

От името на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан присъства архимандрит Поликарп, председател на катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски”, гр. Видин.

Празникът започна с издигането на знамената на Р. България, Европейския съюз и с. Антимово на площада. След това бе извършено шествие до храма на селото, където в двора, пред историческите паметници на загинали за свободата на България бе отслужена панихида и положени венци и цветя от гостите и жителите на селото.

В словото си след панихидата архимандрит Поликарп подчерта готовността на предците ни да бранят и защитават честта на своя народ и на скъпата ни родина. Той съпостави жертвеността на загиналите с примера и основата за този празник - светия Христов мъченик Георги. Той изтъкна любовта, която е имал светецът към Бога, любов, която днес трябва да тупти в сърцата на всички.

На площада на селото със слово и приветствие от г-н Румен Видов бе дадено началото на фолклорния фестивал.

На сцената се представиха фолклорни танцови и певчески състави от Видинско и региона, както и състави от Сърбия и Румъния.

На участниците във фестивала от името на организаторите бяха раздадени грамоти и символични подаръци.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: Валентин Младенов

 

 

Снимки

Гергьовден с Международен фолклорен фестивал в с. АнтимовоГергьовден с Международен фолклорен фестивал в с. АнтимовоГергьовден с Международен фолклорен фестивал в с. АнтимовоГергьовден с Международен фолклорен фестивал в с. АнтимовоГергьовден с Международен фолклорен фестивал в с. АнтимовоГергьовден с Международен фолклорен фестивал в с. АнтимовоГергьовден с Международен фолклорен фестивал в с. АнтимовоГергьовден с Международен фолклорен фестивал в с. АнтимовоГергьовден с Международен фолклорен фестивал в с. АнтимовоГергьовден с Международен фолклорен фестивал в с. АнтимовоГергьовден с Международен фолклорен фестивал в с. АнтимовоГергьовден с Международен фолклорен фестивал в с. АнтимовоГергьовден с Международен фолклорен фестивал в с. АнтимовоГергьовден с Международен фолклорен фестивал в с. АнтимовоГергьовден с Международен фолклорен фестивал в с. АнтимовоГергьовден с Международен фолклорен фестивал в с. АнтимовоГергьовден с Международен фолклорен фестивал в с. АнтимовоГергьовден с Международен фолклорен фестивал в с. АнтимовоГергьовден с Международен фолклорен фестивал в с. АнтимовоГергьовден с Международен фолклорен фестивал в с. АнтимовоГергьовден с Международен фолклорен фестивал в с. АнтимовоГергьовден с Международен фолклорен фестивал в с. АнтимовоГергьовден с Международен фолклорен фестивал в с. АнтимовоГергьовден с Международен фолклорен фестивал в с. АнтимовоГергьовден с Международен фолклорен фестивал в с. АнтимовоГергьовден с Международен фолклорен фестивал в с. АнтимовоГергьовден с Международен фолклорен фестивал в с. Антимово
« предишна новинаследваща новина »