ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Храмов празник на Гложенския манастир

07 май 2011 11:14, Ловчанска митрополия
Храмов празник на Гложенската св. обител

На Гергьовден Гложенският манастир празнува своя храмов празник. По този повод Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил отслужи Божествена св. Литургия в манастира в съслужение с протойерей Вениамин Павлов от катедралния храм „Света Троица” в гр. Ловеч и йеромонах Нектарий, игумен на манастира. Молитвено присъстваха и много вярващи, дошли от различни краища на епархията и страната, привлечени от светостта на обителта, красотата на природата тук, но най-вече заради празнувания св. великомъченик Георги и възможността да се поклонят на неговата чудотворна икона.

Радостта от празника лесно можеше да се види по лицата на хората, любовта можеше да се усети по духовната взаимност, която сякаш извираше от всеки присъстващ в малкия храм навръх планината, чувстваше се невидимо благодатно присъствие.

След св. Литургия бе отслужен водосвет, а празникът завърши на трапезата с рибен корбан.

Текст и снимки: Петър Цветанов

 

 

Снимки

Храмов празник на Гложенската св. обителХрамов празник на Гложенската св. обителХрамов празник на Гложенската св. обителХрамов празник на Гложенската св. обителХрамов празник на Гложенската св. обителХрамов празник на Гложенската св. обителХрамов празник на Гложенската св. обителХрамов празник на Гложенската св. обителХрамов празник на Гложенската св. обителХрамов празник на Гложенската св. обителХрамов празник на Гложенската св. обителХрамов празник на Гложенската св. обителХрамов празник на Гложенската св. обителХрамов празник на Гложенската св. обителХрамов празник на Гложенската св. обителХрамов празник на Гложенската св. обителХрамов празник на Гложенската св. обителХрамов празник на Гложенската св. обителХрамов празник на Гложенската св. обител
« предишна новинаследваща новина »