ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

На празник в Търговище

07 май 2011 14:17, Варненска и Великопреслaвска митрополия
На празник в Търговище

На 6 май, празника на св. вмчк Георги Победоносец, в двете православни църкви в гр. Търговище бяха отслужени празнични литургии.

В храм „Св. Успение на Пресвета Богородица” протойерей Димитър Байков - председател на храма, бе начело на празничната служба. В съслужение с него участва йерей Бисер Христов, а днес се включи и протойерей Петър Бонев, който въпреки своите 89 години и слепотата си, знае целия ред на светата Литургия наизуст и винаги с радост взема участие в службата.

Архиерейският наместник на Търговищка духовна околия – ставрофорен иконом Славчо Проданов, отслужи св. Литургия в храм „Св. Йоан Рилски”, заедно с църковния хор към храма с диригент г-жа Тони Радева. На богослужението присъства делегация на Община Рокафиорита, провинция Месина, регион Сицилия, начело с кмета г-н Джузепе Бартолота, общински съветници, служители от общинската администрация, представители на местния бизнес. Посещението е следствие на подписана Клетва за побратимяване между двете общини - община Антоново с кмет Танер Али и община Рокафиорита.

Ставрофорен иконом Славчо Проданов поздрави всички миряни и гости с празника, припомни още веднъж житието на св. вмчк Георги Победоносец и пожела: „Да бъдем светилници на света като св. вмчк Георги, да бъдем сол на земята, както искаше Спасителят, за да няма нравствено разложение между народите! Честит празник!”

Текст и снимки: г-жа Валентина Проданова

 

 

Снимки

На празник в ТърговищеНа празник в ТърговищеНа празник в ТърговищеНа празник в ТърговищеНа празник в ТърговищеНа празник в ТърговищеНа празник в ТърговищеНа празник в ТърговищеНа празник в Търговище
« предишна новинаследваща новина »