ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Гергьовден в Белоградчик

07 май 2011 15:27, Видинска митрополия
Храм "Св. Георги", Белоградчик

В Белоградчик с тържествена света Литургия бе отбелязан празникът на храма, носещ името на великия Христов мъченик Георги Победоносец.

Литургията бе оглавена от Негово Високоблагоговейнство протойерей Рафаил Александров, архиерейски наместник на Белоградчишка духовна околия и председател на храма.

След божествената света служба отец Рафаил поздрави вярващите и ги прикани, почитайки светеца, да отдават истинско поклонение на Бога и да следват неговите стъпки във вярата, надеждата и любовта.

За здраве и благополучие на вярващите бе осветен и раздаден корбан - благословено приношение за обща трапеза в името на Господ Иисус Христос.

От името на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан архиерейският наместник прот. Рафаил поздрави многобройното множество, след което приветствие към вярващите поднесе и кметът на община Белоградчик, г-н Емил Цанков.

Той призова: „Нека всички ние заедно да работим за благолепието на нашия храм и град, за да продължим да поддържаме жив духа на вярата от любов към Бога! Аз вярвам, че Бог е винаги с нас в добрите ни намерения!”

Текст: архимандрит Поликарп

 

 

« предишна новинаследваща новина »