ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Горубленският храм "Св. Георги" отпразнува своя храмов празник

07 май 2011 23:31, Софийска митрополия
Храмов празник в Горублянската енория

И тази година, с Божията помощ, нашият храм, който е посветен на свети великомъченик Георги Победоносец, отпразнува своя храмов празник. Тържествената света Литургия по този повод беше отслужена от предстоятеля на храма - свещ. Лазар Георгиев, и неговия събрат свещ. Петър Петров.

В слънчевия ден на месец май в богато украсения храм присъстваха множество богомолци както от енорията, така също и много гости от съседните столични квартали.

В края на богослужбата след многолетствието председателят на църковното настоятелство отправи пастирски поздрав към всички именници, които носят името на небесния си покровител св. Георги Победоносец, и ги призова да носят това име достойно и да пазят в своите сърца и души паметта за славния подвиг и мъченичество на небесния закрилник на Горублянската енория.

След тържествената служба в двора на храма бе отслужен традиционният празничен водосвет и бе осветено ястие. В празника на енорията, организиран от църковното настоятелство, се включиха множество народ, кметът на район "Младост" г-н Петко Дюлгеров, представители на Община Младост, както и много гости от съседните квартали.

В чест на празника бе извършено и освещаване на новата чешма в двора на храма. Празненството продължи и завъши в късния следобед с изпълнения на народна музика и много песни, които съгряха сърцата на всички, които почитат този светъл празник.

Текст и снимки: Мая Георгиева

 

 

Снимки

Свещеник Лазар ГеоргиевНа проскомидията ПевцитеХрамов празник в Горублянската енория
« предишна новинаследваща новина »