ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Денят на победата в гр. Кула

09 май 2011 08:58, Видинска митрополия
Денят на победата в гр. Кула

Във връзка с честванията на 66 години от Деня на победата над хитлерофашизма Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Дометиан на 7 май посети гр. Кула по покана на местното общинско ръководство, както и местата свързани с Освобождението.

На площада на гр. Кула пред Паметника на руските войни бе отслужена заупокойна молитва от Видинския митрополит Дометиан, архимандрит Антим, игумен на Раковишката св. обител, и архимандрит Поликарп, председател на катедралния храм на Видин.

За да почетат героите от войната, официални гости на кмета на гр. Кула бяха представители от Президентството на Република България, Руското посолство, руски организации, обществени и културни институции.

След панихидата митрополит Дометиан поздрави и благослови ветераните и гражданството, като пожела никога повече да не живеем във времена на войни и размирици.

Той отбеляза заслугите на Русия и подчерта отново и отново величието на руската душа, готова да се жертва не само за своята свобода, но и за свободата на света.

Като отправи своя благослов, епархийският архиерей заедно с гостите и гражданите на Кула поднесоха венци и цветя.

С шествие гостите и гражданството се отправиха да почетат и поднесат цветя на загиналите при отбраната на гр. Кула американски летци през 1944 година.

След това се отправиха към поляната Катюша, където през 1944 г. са били огневите позиции на съветските катюши.

Народният представител и гражданин на гр. Кула г-н Михаил Миков отправи благопожелания към народа и ги поздрави с празника.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: архимандрит Поликарп и Цветомир Борисов

 

 

Снимки

Денят на победата в гр. КулаДенят на победата в гр. КулаДенят на победата в гр. КулаДенят на победата в гр. КулаДенят на победата в гр. КулаДенят на победата в гр. КулаДенят на победата в гр. КулаДенят на победата в гр. КулаДенят на победата в гр. КулаДенят на победата в гр. КулаДенят на победата в гр. КулаДенят на победата в гр. КулаДенят на победата в гр. КулаДенят на победата в гр. КулаДенят на победата в гр. КулаДенят на победата в гр. КулаДенят на победата в гр. КулаДенят на победата в гр. КулаДенят на победата в гр. КулаДенят на победата в гр. КулаДенят на победата в гр. КулаДенят на победата в гр. КулаДенят на победата в гр. КулаДенят на победата в гр. КулаДенят на победата в гр. КулаДенят на победата в гр. КулаДенят на победата в гр. КулаДенят на победата в гр. КулаДенят на победата в гр. КулаДенят на победата в гр. КулаДенят на победата в гр. КулаДенят на победата в гр. КулаДенят на победата в гр. КулаДенят на победата в гр. КулаДенят на победата в гр. КулаДенят на победата в гр. КулаДенят на победата в гр. КулаДенят на победата в гр. Кула
« предишна новинаследваща новина »