ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Митрополит Неофит отслужи панихида на гробището на руските воини в Русе

10 май 2011 10:09, Русенска митрополия
Митрополит Неофит отслужи панихида на гробището на руските воини в Русе

На 9 май по повод Деня на победата над фашизма във Втората световна война Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Неофит в съслужение с архим. Виктор (Мутафов) и протодякон Кирил Синев отслужиха панихида на гробището на руските воини в Русе.

Преди това пред Паметника на Альоша се състоя тържествен митинг, на който бяха изпълнени стихове и известни песни от Втората световна война на руски и български език.

Заедно със Съветската армия, в състава на Трети украински фронт са воювали и български войници, които са освобождавали Югославия и Унгария и са дали 30 000 жертви. По думите на генералния консул на Руската федерация в Русе, г-н Владимир Климанов, армията плаща много скъпа цена за победата – 27 милиона жертви, от които две трети са цивилно население.

Бог да ги прости и вечна да бъде паметта им!

 

 

Снимки

Денят на победата в РусеДенят на победата в РусеДенят на победата в РусеДенят на победата в РусеПанихида на гробището на руските воини в РусеМитрополит Неофит с ръководството на община ПоповоМитр. Неофит отслужи панихидата на гробището на руските воиниПред новостроящия се храм "Всех святих"Новостроящият се храм "Всех святих" в РусеМитр. Неофит с консула  Вл. КлимановДенят на победата в Русе
« предишна новинаследваща новина »