ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Представяне на книгата "Петър Дънов и Ванга – пророци и предтечи на антихриста" в гр. Варна

10 май 2011 21:00, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Представяне на книгата "Петър Дънов и Ванга – пророци и предтечи на антихриста" в гр. Варна

В Неделята на св. жени-мироносици, с благословението на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Кирил, в зала „Пленарна” на Община Варна, йеромонах Висарион от светогорския манастир „Св. Георги Зограф” представи двутомника си „Петър Дънов и Ванга – пророци и предтечи на антихриста”.

В неделния следобед залата бе почти препълнена с вярващи, дошли от цялата епархия, любопитни и други...

След въведението, което вторият епитроп на атонския манастир направи, присъстващите имаха възможност да поставят своите въпроси. Още по време на презентацията направи впечатление една немалка група, представители на Бялото братство – последователи на Дънов. Те се опитваха да провокират и накъсат презентацията, с цел да смутят автора на книгата. Това, което впечатли всички – и самите опоненти дори – бе голямата сърдечност, топлота и любов, с която йеромонах Висарион комуникираше с тях и кратко, и ясно им обясняваше, отговаряше на въпросите или провокациите им, неизменно уповавайки се на Свещ. Писание или св. Отци на Христовата Църква и цитирайки ги.

Бяха показани и документи, с които официално се допуска танцът на дъновистите „паневритмия” да влезе и в програмата на българските детски градини, и в Национална спортна академия. Както и последиците от това.

Темата за Ванга не впечатли особено слушателите – само един от тях сподели личния си и опита на негови родственици, занимавали се с „врачуване” и колко нещастия им е донесло това.

Срещата показа каква нужда има обществото ни – и вярващи, и атеисти, и сектанти – от просвета, от изясняване и откриване на Истината, защото смесването на „добро” и „зло” води до подмяна на ценностната система, насочвала векове наред живота на нашите прадеди.

Текст и снимки: свещ. Стойко Найденов

 

 

Снимки

Представяне на книгата "Петър Дънов и Ванга – пророци и предтечи на антихриста" в гр. Варна
« предишна новинаследваща новина »