ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Семинар на тема „Опитът на църквата в превенцията и добрите практики за преодоляване на зависимостите” се проведе във Видин

10 май 2011 17:30, Видинска митрополия
Работна среща – семинар за зависимостите се проведе във Видин

На 10 май в заседателната зала на Общински съвет - Видин се проведе работна среща - семинар.

Семинарът на тема „ОПИТЪТ НА ЦЪРКВАТА В ПРЕВЕНЦИЯТА И ДОБРИТЕ ПРАКТИКИ ЗА ПРЕОДОЛЯВАНЕ НА ЗАВИСИМОСТИТЕ” бе организиран от Видинска света митрополия и Общинския съвет по наркотичните вещества - Видин.

В работната среща участваха гости - свещениците Георги Фотакиев и Михаил Манев от Варненска и Великопреславска митрополия, както и отец Милен Недев от Пловдивска митрополия. Те споделиха своите добри практики в работата със зависими - методи, подходи и успехи.

На срещата бе използвана възможността и бе представен новооткритият към Видинска света митрополия Отдел по зависимости. (По-долу можете да прочетете представянето на Отдела от неговия ръководител свещеник Петър Христов.)

Работната среща бе открита от Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан, а поздрав и благопожелания към участниците бяха отправени от г-н Румен Видов, кмет на Община Видин, г-жа Елка Георгиева, зам.-областен управител на Видин и Негово Преосвещенство Величкия епископ Сионий.

Работната среща бе водена от архимандрит Поликарп, председател на катедралния храм на Видин.

В семинара взеха участие много общественици, интелектуалци, представители на различни неправителствени организации, учители, ученици, зависими, както и родители на зависими лица.

Срещата бе ползотворна и даде голяма надежда, че работата по превенция и борба с наркозависимостта и други зависимости ще даде още по-добри плодове в бъдеще.

Видинският митрополит Дометиан благослови и новото начинание на светата митрополия – Отдела по зависимостите, и благопожела на свещеник Петър Христов, ръководител на отдела, да бъде силен и постоянен в това начинание.

Дискусиите по време на семинара показаха, че нашето общество желае да бъде изкоренена страстта към наркотиците, да се предпазват младите от опитване и пристрастяване към различни наркотични вещества. Бе изразена и радостта от това, че Църквата подема такава сериозна инициатива, подпомагана и подкрепяна от всички структури, занимаващи се с превенция за наркозависимите.

Конференцията бе закрита от Видинския митрополит Дометиан, който благодари на гостите, взели участие в семинара, и чрез тях изказа благодарност и на Верненския и Великопреславски митрополит Кирил и на Пловдивския митрополит Николай, които благословиха духовници от техните епархии да присъстват и споделят своя опит. Той изказа благодарност към Община-Видин и Областна управа-Видин за взаимното подпомагане в усилията по предотвратяването и превенция на наркозависимостта, благодари на всички организации, които взеха участие в семинара и изказаха отношение по проблемите, които битуват в съвременното общество, особено по проблема с наркозависимостта.

Тази среща-семинар бе една първа стъпка, която подчерта волята и желанието да се работи в тази насока и се подпомагат по-малките наши братя, като им се показва Пътят на правдата, истината и любовта; като им се открива друга посока и истинската здрава основа на вярата, върху която се гради постоянство, придобиват се сили и се постигат трайни и ползотворни резултати. Бе ясно изразено и желанието на Видинска света митрополия, чрез всички мобилизирани сили и в единство на институциите, да се постигнат добри и трайни резултати в полза на хората в нужда.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: архимандрит Евтимий

 

 

Снимки

Работна среща – семинар за зависимостите се проведе във ВидинРаботна среща – семинар за зависимостите се проведе във ВидинРаботна среща – семинар за зависимостите се проведе във ВидинРаботна среща – семинар за зависимостите се проведе във ВидинРаботна среща – семинар за зависимостите се проведе във ВидинРаботна среща – семинар за зависимостите се проведе във ВидинРаботна среща – семинар за зависимостите се проведе във ВидинРаботна среща – семинар за зависимостите се проведе във ВидинРаботна среща – семинар за зависимостите се проведе във ВидинРаботна среща – семинар за зависимостите се проведе във ВидинРаботна среща – семинар за зависимостите се проведе във ВидинРаботна среща – семинар за зависимостите се проведе във ВидинРаботна среща – семинар за зависимостите се проведе във ВидинРаботна среща – семинар за зависимостите се проведе във ВидинРаботна среща – семинар за зависимостите се проведе във ВидинРаботна среща – семинар за зависимостите се проведе във ВидинРаботна среща – семинар за зависимостите се проведе във ВидинРаботна среща – семинар за зависимостите се проведе във ВидинРаботна среща – семинар за зависимостите се проведе във ВидинРаботна среща – семинар за зависимостите се проведе във ВидинРаботна среща – семинар за зависимостите се проведе във ВидинРаботна среща – семинар за зависимостите се проведе във ВидинРаботна среща – семинар за зависимостите се проведе във ВидинРаботна среща – семинар за зависимостите се проведе във ВидинРаботна среща – семинар за зависимостите се проведе във ВидинРаботна среща – семинар за зависимостите се проведе във ВидинРаботна среща – семинар за зависимостите се проведе във ВидинРаботна среща – семинар за зависимостите се проведе във ВидинРаботна среща – семинар за зависимостите се проведе във ВидинРаботна среща – семинар за зависимостите се проведе във ВидинРаботна среща – семинар за зависимостите се проведе във ВидинРаботна среща – семинар за зависимостите се проведе във ВидинРаботна среща – семинар за зависимостите се проведе във ВидинРаботна среща – семинар за зависимостите се проведе във ВидинРаботна среща – семинар за зависимостите се проведе във Видин

Файлове

« предишна новинаследваща новина »