ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Празникът на светите братя Кирил и Методий в кв. „Средна кула” – гр. Русе

12 май 2011 16:53, Русенска митрополия
Празникът на св. Кирил и Методий в кв. „Средна кула” – гр. Русе

В деня на светите братя Кирил и Методий, с благословението на Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Неофит, високопреподобният архимандрит Емилиан отслужи св. Литургия в храма, посветен на славянските първоучители, в кв. „Средна кула”, гр. Русе. В богослужението взеха участие всепреподобните йеромонаси Висарион (Николов), който е предстоятел на храма, и Атанасий (Атанасов), ефимерий на Басарбовския манастир.

Песнопенията на клира изпълни г-н Ангел Младенов, секретар на Русенска митрополия. Вдъхновена проповед за празника произнесе монах Василий (Монов). В словото си след светата богослужба архимандрит Емилиан отново припомни за величието на делото на славянските равноапостоли Кирил и Методий и поздрави всички именници, църковното настоятелство и жителите на квартала с храмовия им празник.

Пред храма беше отслужен водосвет и осветени и раздадени рибни приношения.

Свети равноапостолни Кириле и Методие, молете Бога за нас!

 

 

Снимки

Празникът на св. Кирил и Методий в кв. „Средна кула” – гр. РусеПразникът на св. Кирил и Методий в кв. „Средна кула” – гр. РусеПразникът на св. Кирил и Методий в кв. „Средна кула” – гр. РусеПразникът на св. Кирил и Методий в кв. „Средна кула” – гр. РусеПразникът на св. Кирил и Методий в кв. „Средна кула” – гр. РусеПразникът на св. Кирил и Методий в кв. „Средна кула” – гр. РусеПразникът на св. Кирил и Методий в кв. „Средна кула” – гр. РусеПразникът на св. Кирил и Методий в кв. „Средна кула” – гр. РусеХрамътПразникът на св. Кирил и Методий в кв. „Средна кула” – гр. РусеВсенародно хоро за празника
« предишна новинаследваща новина »