ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Честване паметта на славянските просветители в Атина

12 май 2011 18:43, Българска Патриаршия
Честване паметта на славянските просветители в Атина

В навечерието на 11 май - деня, в който светата Православна църква чества паметта на славянските първоучители светите братя Кирил и Методий - в храма „Св. Марина” в атинския квартал "Илиуполи" бе отслужено всенощно бдение (празнична Вечерня с лития и петохлебие, утреня и света Литургия). По покана на предстоятеля на храма архимандрит Серафим (Димитриу) в богослужението взе участие и предстоятелят на БПЦО „Св. преп. Йоан Рилски” в гръцката столица, архимандрит Атанасий (Султанов). В службата взеха участие още духовници от сръбската и от румънската православна църква.

Това е поредната инициатива на отец Серафим за запознаването на гърците с традициите на православните славянски народи и с техни светци. Сред чуждестранните студенти-богослови и духовници архим. Серафим е известен като добросърдечен и честен духовник, готов да помогне на всеки и особено на тези, които са далеч от своята родина.

Тържествени богослужения за празника на светите Братя имаше и в посветения на тях параклиса в Олимпийското селище, а също и в едноименния параклис в митрополитския храм „Света Троица” в Пирея.

 

 

Снимки

Честване паметта на славянските просветители в АтинаЧестване паметта на славянските просветители в Атина
« предишна новинаследваща новина »