ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архиерейско богослужение в деня на св. Кирил и Методий в град Кубрат

13 май 2011 09:08, Русенска митрополия
Икона на св. Кирил и Методий

На 11 май 2011 г. Негово Преосвещенство Месемврийският епископ Яков, викарий на Русенския митрополит, отслужи архиерейска св. Литургия за празника на славянските просветители св. Кирил и Методий в град Кубрат, по повод храмовия празник на местния храм. На архиерея съслужиха както енорийският свещеник при храма ст. ик. Евгений Дечев, така и още пет свещеници от епархията: ик. Георги Ив. Георгиев – архиерейски наместник на Разградска духовна околия, прот. Михаил Михайлов от гр. Исперих, свещ. Деян Ангелов от с. Борисово, свещ. Димитър Димитров от гр. Сливо поле и свещ. Валентин Димов от с. Тетово.

На клира пяха свещ. Светослав Светославов и Милен Бакалов – служител при Русенска митрополия.

По време на литургията храмът беше огласен от благолепното пеене на братствения хор при храма.

Многоброен народ беше дошъл да уважи духовното тържество и да се помоли на светите Братя.

Отправени бяха молитви Бог да запази и дарува със здраве Своя раб – обичания от всички преподавател и църковен диригент доц. Димитър Димитров, който тези дни има здравословен проблем.

След св. Литургия беше извършен водосвет и поръсени вярващите. След това Негово Преосвещенство се обърна с проповед към присъстващите. Той ги поздрави с храмовия им празник, като подчерта изключителната важност на делото на св. Кирил и Методий не само за българския народ и славянството, но и за цяла Европа. Тяхната мощна проповед беше чута и на Изток, и на Запад и даде мощен стимул за духовното развитие на нашия народ.

„Многая лета” прозвуча за благопреуспяването на българския народ, духовната и светската власти. Накрая всички получиха архиерейско благословение.

От името на общинското ръководство на град Кубрат приветствие поднесе зам.-кметът на общината д-р Красимир Манолов.

Текст и снимки: Милен Бакалов

 

 

Снимки

Архиерейско богослужение в деня на св. Кирил и Методий в град КубратАрхиерейско богослужение в деня на св. Кирил и Методий в град КубратАрхиерейско богослужение в деня на св. Кирил и Методий в град КубратАрхиерейско богослужение в деня на св. Кирил и Методий в град КубратАрхиерейско богослужение в деня на св. Кирил и Методий в град КубратАрхиерейско богослужение в деня на св. Кирил и Методий в град КубратАрхиерейско богослужение в деня на св. Кирил и Методий в град КубратАрхиерейско богослужение в деня на св. Кирил и Методий в град КубратАрхиерейско богослужение в деня на св. Кирил и Методий в град КубратАрхиерейско богослужение в деня на св. Кирил и Методий в град КубратАрхиерейско богослужение в деня на св. Кирил и Методий в град КубратАрхиерейско богослужение в деня на св. Кирил и Методий в град КубратАрхиерейско богослужение в деня на св. Кирил и Методий в град КубратАрхиерейско богослужение в деня на св. Кирил и Методий в град КубратАрхиерейско богослужение в деня на св. Кирил и Методий в град КубратАрхиерейско богослужение в деня на св. Кирил и Методий в град КубратАрхиерейско богослужение в деня на св. Кирил и Методий в град КубратАрхиерейско богослужение в деня на св. Кирил и Методий в град КубратАрхиерейско богослужение в деня на св. Кирил и Методий в град КубратАрхиерейско богослужение в деня на св. Кирил и Методий в град КубратАрхиерейско богослужение в деня на св. Кирил и Методий в град КубратАрхиерейско богослужение в деня на св. Кирил и Методий в град КубратАрхиерейско богослужение в деня на св. Кирил и Методий в град КубратАрхиерейско богослужение в деня на св. Кирил и Методий в град КубратАрхиерейско богослужение в деня на св. Кирил и Методий в град КубратАрхиерейско богослужение в деня на св. Кирил и Методий в град КубратАрхиерейско богослужение в деня на св. Кирил и Методий в град КубратАрхиерейско богослужение в деня на св. Кирил и Методий в град Кубрат
« предишна новинаследваща новина »