ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

XV Австрийски музикални седмици във Видин

13 май 2011 09:16, Видинска митрополия
Видинска света митрополия

Във връзка с XV издание на Австрийските музикални седмици в България, в рамките на това културно мероприятие във Видин се проведе концерт под егидата на Австрийското посолство в София.

Концертът се проведе на 12 май в Художествената галерия „Никола Петров” под патронажа на г-н Герхард Райвегер, посланик на Австрия у нас.

Програмата включваше: Концерт за струнен оркестър от А. Шпицнагел, Симфонична поема „Прелюдии” от Ф. Лист и Симфония № 7 от Лудвиг ван Бетовен, които прозвучаха в изпълнение на Симфониета-Видин под диригентството на Мириям Шмид от Австрия.

Началото на концерта бе дадено от г-н Райвегер, който благодари на домакините в лицето на Община Видин, както и на всички дошли да почетат Австрийските музикални седмици, за гостоприемството и любовта им към музиката и Австрия.

На концерта с благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан бе архимандрит Поликарп, председател на катедралния храм на Видин. Той поздрави посланика на Австрия от името на Видинския митрополит Дометиан и изказа радостта си от прекрасната програма, която за сетен път показа величието на културния потенциал на Австрия.

За всички гости от името на посланика на Австрия бе даден коктейл, на който бяха споделени мисли за развитието на България в духовното и културно поприще.

Текст: архимандрит Поликарп

 

 

« предишна новинаследваща новина »