ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Празник в с. Цар Петрово

14 май 2011 16:18, Видинска митрополия
Празник в с. Цар Петрово

На 14 май в кулското село Цар Петрово бе отслужена тържествена архиерейска света Литургия и бе отбелязан храмовият празник на енорийския храм – денят на светите равноапостоли Кирил и Методий.

Светата божествена Литургия бе отслужена от Негово Преосвещенство Величкия епископ Сионий в съслужение с архимандрит Поликарп.

Молитвените песнопения изпълни Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Дометиан.

От над петдесет години в храма на с. Цар Петрово не е отслужвана света Литургия, нито е имало духовни тържества. В духовната си грижа Видинският митрополит Дометиан заедно със своите помощници посетиха това китно и благодатно село и изпълниха душите на хората с вяра, надежда и любов.

След светата богослужба проповед произнесе Величкият епископ Сионий, а Видинският митрополит на свое място поздрави вярващите и ги насърчи да имат търпение, защото Бог не ги е забравил, а е заедно с тях. Той призовава вярващото население да посещават храма, както и да се грижат за неговото благолепие и благоукраса.

След духовната среща на митрополита с вярващите, пред храма бе отслужен водосвет за здраве на населението на селото и бе благословена и раздадена храна, за поощрение на единството и любовта между хората.

На скъпите гости в кметството на с. Цар Петрово бе даден благодарствен обяд, за грижата и духовното отношение, което Видинският митрополит проявява към мирното и благочестиво население на Цар Петрово.

Текст и снимки: архимандрит Поликарп

 

 

Снимки

Празник в с. Цар ПетровоПразник в с. Цар ПетровоПразник в с. Цар ПетровоПразник в с. Цар ПетровоПразник в с. Цар ПетровоПразник в с. Цар ПетровоПразник в с. Цар ПетровоПразник в с. Цар ПетровоПразник в с. Цар ПетровоПразник в с. Цар ПетровоПразник в с. Цар ПетровоПразник в с. Цар ПетровоПразник в с. Цар ПетровоПразник в с. Цар ПетровоПразник в с. Цар ПетровоПразник в с. Цар ПетровоПразник в с. Цар ПетровоПразник в с. Цар ПетровоПразник в с. Цар ПетровоПразник в с. Цар ПетровоПразник в с. Цар ПетровоПразник в с. Цар ПетровоПразник в с. Цар ПетровоПразник в с. Цар ПетровоПразник в с. Цар ПетровоПразник в с. Цар ПетровоПразник в с. Цар ПетровоПразник в с. Цар ПетровоПразник в с. Цар ПетровоПразник в с. Цар ПетровоПразник в с. Цар ПетровоПразник в с. Цар ПетровоПразник в с. Цар ПетровоПразник в с. Цар ПетровоПразник в с. Цар ПетровоПразник в с. Цар ПетровоПразник в с. Цар ПетровоПразник в с. Цар ПетровоПразник в с. Цар ПетровоПразник в с. Цар ПетровоПразник в с. Цар ПетровоПразник в с. Цар ПетровоПразник в с. Цар ПетровоПразник в с. Цар ПетровоПразник в с. Цар ПетровоПразник в с. Цар ПетровоПразник в с. Цар Петрово
« предишна новинаследваща новина »