ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Обновление на храм "Св. Атанасий Александрийски" с. Водица, община Аксаково.

17 май 2011 11:39, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Обновление на храм "Св. Атанасий Александрийски"

На 15 май 2011 г. Варненският и Великопреславски митрополит Кирил отслужи обновление на храм „Св. Атанасий Александрийски” в с. Водица, община Аксаково.

В празничното богослужение в съслужение с Негово Високопреосвещенство бяха иконом Стефан Ханджийски, свещеник Росен Иванов – председател на църковното настоятелство при храма, и дякон Йордан Георгиев.

По време на св. Литургия митрополит Кирил пострига за четец и певец малкия Дамян – син на спомоществователи на храма.

Събитието уважиха с присъствието си инж. Атанас Стоилов – кмет на община Аксаково, г-н Славчо Славов – зам.-областен управител на гр. Варна, и народните представители: г-жа Даниела Петрова от ГЕРБ, г-н Димитър Карбов от АТАКА, както и представители на местни общини.

След светата служба беше осветен корбан за здраве и благоденствие на всички присъстващи на празника и жителите на селото.

Кметът на община Аксаково г-н Стоилов сподели пред присъстващите, че сумата за финансирането на строежа на храма* е в размер на 95 000 лева, които са отпуснати през 2007 година. Поради недостиг обаче на средства, община Аксаково гласува в своят бюджет за 2010 г. средства за завършването му.

Негово Високопреосвещенство благодари от свое име за съпричастността на общината и едноличните дарители, спомогнали за строежа на храма, и им пожела: „Всемогъщият Бог да въздаде на тези, които са спомогнали с труд или средства …, понеже Бог знае на всекиму делата и ще възнагради всеки един от тях”.

*През 1945 г. старият храм в селото е разрушен до основи от тогавашната комунистическа власт.

Обновление на храма:

Проповед на Негово Високопреосвещенство:

-

Текст и снимки: Борислав Стоев

 

 

Снимки

Обновление на храм "Св. Атанасий Александрийски"Свещеник Росен Иванов Негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит КирилПоследование на на чина за обновление на храмПострижение на четец и певецОбновление на храм "Св. Атанасий Александрийски"Обновление на храм "Св. Атанасий Александрийски"Обновление на храм "Св. Атанасий Александрийски"Обновление на храм "Св. Атанасий Александрийски"Обновление на храм "Св. Атанасий Александрийски"Обновление на храм "Св. Атанасий Александрийски"Официалните лицаЗа спомен!
« предишна новинаследваща новина »