ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Официалният сайт на Варненска и Великопреславска света митрополия навърши 5 години

17 май 2011 11:52, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Сайтът

На 15 май 2011 г. официалната интернет страница на Варненска и Великопреславска митрополия навърши 5 години от своето основаване.

В понеделник, 15 май 2006 г. в зала Пленарна на Община Варна на състоялото се откриване на поредната Седмица на Православната книга официално е представен на обществото настоящият официален сайт на Варненска и Великопреславска света митрополия.

Редакторът на сайта г-н Владислав Митев тогава разказа за неговата история, цел, задачи, насоченост, особености, перспективи за развитие и показа примерни снимки на разделите в него.

Като приемници на всички тези, които са се потрудили за неговото развитие, благодарим на Негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Кирил за неговата подкрепа през тези 5 години в това добро начинание!

През 2011 г. година с благословението на Негово Високопреосвещенство сайтът се сдоби и с официална страница в социалната мрежа Facebook.

Обновени бяха и секции Файлов архив с нотирани източни песнопения от богослужебния кръг, както и представени и видео материали от богослуженията във Варненска и Великопреславска епархия, и др.

Благодарим и за съдействието на Негово Преосвещенство Главиницки епископ Йоан, на архиерейския наместник на гр. Търговище - ставрофорен свещеноиконом Славчо Проданов, на архиерейския наместник на гр. Шумен – ставр. свещеноик. Димитър Николов, архиерейския наместник на гр. Добрич – архим. Гервасий Белухов, прот. Георги Великов от храм „Св. прмчк Прокопий Варненски”, свещеник Стойко Стойков от манастира „Св. Константин и Елена”, свещеник Васил Василев от храм „Св. Три светители” гр. Шумен, г-жа Мария Стойкова – регионален сътрудник на сайта на Българската патриаршия, г-жа Валентина Проданова от гр. Търговище, на г-н Петко Петков – зам.-директор към СОУ „Св. Кирил и Методий”, гр. Синдел, както и на всички спомогнали за развитието на официалната ни страница!

Отговорен редактор: Борислав Стоев

 

 

« предишна новинаследваща новина »