ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Открит урок в СОУ „Любен Каравелов” във Видин

19 май 2011 22:02, Видинска митрополия
Открит урок в СОУ „Любен Каравелов” във Видин

На 18 май в СОУ „Любен Каравелов”, гр. Видин бе проведен Открит урок на учениците от 4 в клас. Темата на урока бе: „Как да кажем „НЕ” и да отстояваме своето мнение”.

Откритият урок се проведе и бе подготвен от училищното ръководство взаимно с Общинския съвет по наркотичните вещества. На него присъства и Негово Високопреподобие архимандрит Поликарп, председател на катедралния храм на Видин, който след урока поздрави учителите и екипа на Общинския съвет по наркотични вещества, както и децата за прекрасната подготовка и протичането на урока.

Той пожела на всички да бъдат обградени с твърдост, която да е преди всичко духовна, чрез вярата си в Бога, защото само тогава ще бъдат свободни личности, които ще могат да разпознават това, което е полезно и градивно за тяхното усъвършенстване като истински личности.

На децата архимандрит Поликарп раздаде по една иконичка на Баташките новомъченици, осветени при мощите на новопросиялите светци на Родната ни Православна църква, с пожелание достойно да ги почитат и да вървят по техните стъпки, да бъдат твърди и да отстояват вярата и свободата си.

Поздрав към децата бе отправен и от г-жа Красимира Елисеева, председател на Общинския съвет по наркотични вещества и от директора на училището, г-жа Любка Найденова.

На урока присъства и г-жа Борка Младенова, помощник-директор по учебната дейност към училището и много психолози и преподаватели от авторитетното видинско училище.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: Валентин Младенов

 

 

Снимки

Открит урок в СОУ „Любен Каравелов” във ВидинОткрит урок в СОУ „Любен Каравелов” във ВидинОткрит урок в СОУ „Любен Каравелов” във ВидинОткрит урок в СОУ „Любен Каравелов” във ВидинОткрит урок в СОУ „Любен Каравелов” във ВидинОткрит урок в СОУ „Любен Каравелов” във ВидинОткрит урок в СОУ „Любен Каравелов” във Видин
« предишна новинаследваща новина »