ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

70-годишнината на ОУ „Св. Софроний Врачански” бе отбелязана с юбилейна книга

19 май 2011 22:11, Видинска митрополия
70-годишнината на ОУ „Епископ Софроний Врачански” с юбилейна книга

На 18 май се навършиха 70 години от създаването на видинското училище „Епископ Софроний Врачански” във Видин.

Във връзка с отбелязването на 70-годишния юбилей на училището във фоайето на Симфониета Видин се проведе представянето на юбилейния сборник „Високи хоризонти”, издаден в чест на кръглата годишнина от създаването на училището.

По покана на г-жа Нина Иванова и учителския колектив празникът бе уважен с благословението на Видинския митрополит Дометиан от архимандрит Поликарп, председател на катедралния храм на Видин.

Представянето на книгата уважиха преподаватели, ученици, бивши директори и преподаватели на училището, както и много гости и приятели.

Архимандрит Поликарп отправи поздрав и благословение към създателите на юбилейния сборник и присъстващите, като подчерта значението на този труд за бъдещите поколения. Труд, който показва достойнството и величието на хората, потрудили се през годините в крепостта на знанието „Епископ Софроний Врачански”.

ОУ „Епископ Софроний Врачански” е видинското училище, което се явява като един мост и обединител и е пример за толерантност и уважение към хората, преданост към учителското дело и любов към децата.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: Валентин Младенов

 

 

Снимки

70-годишнината на ОУ „Епископ Софроний Врачански” с юбилейна книга70-годишнината на ОУ „Епископ Софроний Врачански” с юбилейна книга70-годишнината на ОУ „Епископ Софроний Врачански” с юбилейна книга70-годишнината на ОУ „Епископ Софроний Врачански” с юбилейна книга70-годишнината на ОУ „Епископ Софроний Врачански” с юбилейна книга70-годишнината на ОУ „Епископ Софроний Врачански” с юбилейна книга
« предишна новинаследваща новина »