ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Празникът на епархийския манастир „Св. Константин и Елена” в едноименния курортен комплекс край гр. Варна

23 май 2011 15:35, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Празникът на епархийски манастир „Св. Св. Константин и Елена”

На 21 май 2011 г. - празника на епархийския манастир „Св. Константин и Елена” край гр. Варна, бе отслужена празнична света Литургия. Малкият манастирски храм трудно побра желаещите да участват в богослужението - мнозина се молеха отвън, слушайки прошенията и песнопенията от храма.

На светлия празник светата Божествена литургия отслужиха иконом Стоян Махлелиев и дякон Рудолф Шлапа. След това в двора на манастира бе отслужен водосвет за здраве и благоденствие.

С празнична лития множеството народ се отправи към мястото, където бе осветен благодарствен корбан, дарен от хотелиерите в едноименния курортен комплекс край Варна.

Манастирското братство посрещаше потока от гости през целия ден.

Свещенослужителите поръсваха със светена вода от манастирското аязмо, изпросвайки Божието благословение за всеки, дошъл да се помоли.

По вече утвърдила се традиция, в този празничен ден мнозина станаха членове на Едната свята, вселенска и апостолска Църква, приемайки св. Кръщение.

По повод откриващия се туристически сезон, от „Св. св. Константин и Елена холдинг” АД бяха организирали празнична програма с фолклорни и самодейни състави за всички гости на комплекса.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Кирил за празника беше издадена и книга с чудесата, станали в манастира. Те са описани собственоръчно от хората, които с вяра в Божията сила са ползвали водата от аязмото, намиращо се под престола в олтара на манастирския храм.

Текст и снимки: Борислав Стоев

 

 

Снимки

Празникът на епархийски манастир „Св. Св. Константин и Елена”Празникът на епархийски манастир „Св. Св. Константин и Елена”Празникът на епархийски манастир „Св. Св. Константин и Елена”Празникът на епархийски манастир „Св. Св. Константин и Елена”Празникът на епархийски манастир „Св. Св. Константин и Елена”Празникът на епархийски манастир „Св. Св. Константин и Елена”Празникът на епархийски манастир „Св. Св. Константин и Елена”Празникът на епархийски манастир „Св. Св. Константин и Елена”Книгата
« предишна новинаследваща новина »