ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Във Видин се проведе свещеническа конференция

25 май 2011 14:20, Видинска митрополия
Във Видин се проведе свещеническа конференция

На 25 май във Видин с благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан се проведе свещеническа конференция.

Тя се състоя в Европейската зала на СОУ „Цар Симеон Велики”, гр. Видин, и бе председателствана от архимандрит Поликарп, духовен надзорник на Видинска и на Кулска духовна околия.

На конференцията бяха разгледани основните моменти по стабилизирането на духовното състояние на околиите, както и на финансово-икономическото им състояние и повишаване на свещеническите заплати, след решенията, които бяха взети на свещеническата конференция през месец март. Доклад-изложение по различните точки бе направен от архимандрит Поликарп, както следва:

1. Запознаване на свещениците с дейностите в полза на духовенството от страна на духовния надзорник и Митрополията от 1 април до 25 май 2011 г.;

2. Финансови постъпления по фонд работна заплата;

3. Доклад за проверка на енориите в неделни дни, празнични и на Възкресение Христово;

4. Ведомост за месец април;

5. Подчертаване на необходимостта от отговорност при отчитането на месечните приходи според окръжното, издадено за тази цел;

6. Преназначаване на свещеници за подобряване на духовния и енорийски живот в околиите, което ще влезе в сила от 1 юни 2011 г.;

7. Призив към редовен духовен живот, богослужение, мисионерска дейност и адекватно отношение към вярващите;

8. Бе отчетена необходимостта от по-сериозна работа и всеотдайност в служението от страна на свещенството, както и постоянство в поетите в полза на свещенослужителите промени.

Свещеническата конференция със своето поредно заседание сплоти духовенството на двете околии, с което се даде надежда, че с постоянство и духовна грижа ще се постигне желаният резултат, който ще благоприятства по-нататъшното духовно и социално развитие на духовенството и енорийския живот.

Изразената подкрепа за поетия път към положителна промяна в живота на околиите от страна на свещенството показва, че волята на духовниците е да работят в духовна полза на своето паство и благочестив народ.

По покана на архимандрит Антим, игумен на Раковишкия манастир „Света Троица”, и по решение на духовенството следващата свещеническа конференция ще се проведе на 23 юни от 10,00 ч. в светата Раковишка обител.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: архимандрит Евтимий

 

 

Снимки

Във Видин се проведе свещеническа конференция Във Видин се проведе свещеническа конференция Във Видин се проведе свещеническа конференция Във Видин се проведе свещеническа конференция Във Видин се проведе свещеническа конференция Във Видин се проведе свещеническа конференция Във Видин се проведе свещеническа конференция
« предишна новинаследваща новина »