ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Духовна беседа в клуб „Белия Дунав” във Видин

25 май 2011 17:21, Видинска митрополия
Духовна беседа в  клуб „Белия Дунав” във Видин

На 25 май по покана на председателя на видинския клуб на пенсионера „Белия Дунав” бе изнесена духовна беседа от архимандрит Поликарп, председател на катедралния храм на Видин.

Беседата бе изнесена пред членовете на клуба във връзка с 24 май – Деня на Българската просвета и култура и славянската писменост, живота и делото на светите братя Кирил и Методий, както и за православната духовност и чистота.

Архимандрит Поликарп бе посрещнат от председателя и членовете на клуба с много радост и любов. От името на Видинска света митрополия на всички членове на клуба архимандрит Поликарп подари по една книжка с духовни поучения и наставления от Видински митрополит Неофит, както и по една иконичка на новопрославените Баташки мъченици.

След беседата, която протече с много радост, спокойствие и духовност, благодарност към архимандрита за посещението отправиха всички членове и изявиха желание такива срещи да се правят по-често. Срещи, които да сплотяват хората, да ги правят благородни и чисти и да ги приобщават с Бога и Църквата.

Благодарност за поканата и възможността да бъде гост на клуба изрази и архимандрит Поликарп, който пожела Бог да дава на всички много радост, здраве и благодатни старини.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: архимандрит Евтимий

 

 

Снимки

Духовна беседа в  клуб „Белия Дунав” във ВидинДуховна беседа в  клуб „Белия Дунав” във ВидинДуховна беседа в  клуб „Белия Дунав” във ВидинДуховна беседа в  клуб „Белия Дунав” във ВидинДуховна беседа в  клуб „Белия Дунав” във ВидинДуховна беседа в  клуб „Белия Дунав” във ВидинДуховна беседа в  клуб „Белия Дунав” във ВидинДуховна беседа в  клуб „Белия Дунав” във Видин
« предишна новинаследваща новина »