ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

1 юни във Видин

01 юни 2011 18:41, Видинска митрополия
1 юни във Видин

Във връзка с Международния ден на детето на 1 юни в гр. Видин бяха организирани различни детско-юношески мероприятия, на които той бе отбелязан с голяма радост.

Големият детски празник в крайдунавския град започна в 16,30 часа. На откритата сцена пред Художествената галерия "Никола Петров" първи пяха и танцуваха в общ концерт деца от всички детски градини на Видин. На концертната сцена взеха участие и поздравиха своите връстници и децата от ОУ „Епископ Софроний Врачански”, гр. Видин.

В същия час по ул. "Търговска" до площад "Бдинци" премина дефиле на духовия оркестър и мажоретния състав на СОУ "Св. св. Кирил и Методий", гр. Кула.

Обща тебеширена картина на тема "Детство мое" рисуваха в централната алея на Дунавската градина малчугани до ІV клас.

В 17,45 ч. се проведе конкурсът "Мини Мис и Мистър" за деца от 3 до 7 години.

По това време по-големите деца на площад "Бдинци" се включиха в състезанията по стрийтбол, дартс, теглене на въже или колоездачен минимум.

На площада възпитаниците на две детски полицейски академии - от Видин и Брегово, показаха какво са научили.

След това децата се насладиха на изпълненията на детския фанфарен състав на Кула, а на откритата сцена пред Галерията играха децата от състава за автентичен фолклор при читалището на с. Винарово.

Изложба "Децата на Видин - болка и радост" бе открита в центъра на града от фотографа Богомил Петров. Пъстрата точка на концерта сложиха възпитаниците на школите по изкуствата от видинското читалище "Цвят-1870".

От организаторите на детския празник се проведе и томбола, билети от която се продаваха на всички естради, като събраните средства ще бъдат насочени за лечение на болни деца от Видин.

На откритата сцена на Художествената галерия и на площад „Бдинци” децата, родителите и гостите на празника бяха поздравени от инж. Румен Видов, кмет на Община Видин, както и от архимандрит Поликарп, който преподаде над всички архипастирското благословение на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан.

Текст: архимандрит Поликарп и радио "Видин"
Снимки: свещеник Петър Христов

 

 

Снимки

1 юни във Видин1 юни във Видин1 юни във Видин1 юни във Видин1 юни във Видин1 юни във Видин1 юни във Видин1 юни във Видин1 юни във Видин1 юни във Видин1 юни във Видин1 юни във Видин1 юни във Видин1 юни във Видин1 юни във Видин1 юни във Видин1 юни във Видин1 юни във Видин1 юни във Видин1 юни във Видин1 юни във Видин1 юни във Видин1 юни във Видин
« предишна новинаследваща новина »