ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Спасовден в с. Киреево

02 юни 2011 19:52, Видинска митрополия
Спасовден в с. Киреево

След повече от 35 години, днес църковната камбана събра жителите и гостите на село Киреево в обновения храм, за да присъстват на света божествена Литургия, отслужена по повод храмовия празник на селото – Възнесение Господне.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан, светата Литургия отслужи архимандрит Неофит, енорийски свещеник на село Киреево.

Литургийните песнопения изпълни архимандрит Антим, игумен на Раковишкия манастир „Света Троица”.

Множество народ изпълни обновения храм и с голямо вълнение пристъпваха прага на храма, за да запалят свещица и да се помолят за себе си и своите близки.

Със сълзи в очите престарели баби плахо се прекръстваха пред иконите и оставяха в дар на храма ръчно омесени от тях бели хлябове, така както помнят от своите баби.

Слава на Бога за всичко! Храмът бе ремонтиран със средства от дирекцията по вероизповеданията, много лични дарения, както и безвъзмезден труд от местните майстори.

След края на светата Литургия архимандрит Антим отслужи водосвет за здраве и благоденствие на всички. Той благодари на християните за положените големи усилия, за да го има храма днес и всички заедно да са събрани в името на Спасителя на света, Господ Иисус Христос.

На всички бе раздадена благословена храна в двора на храма.

Малко преди за завърши прекрасното тържество, заръси благодатен дъжд, а хората благодариха на Бога, за всичките Му благодеяния към тях.

Точно в 12,00 ч. под воя на сирените, всички почетоха паметта на Ботев и героите, загинали за свободата на България.

Текст: архимандрит Антим, игумен на Раковишкия манастир
Снимки: архимандрит Неофит

 

 

Снимки

Спасовден в с. КиреевоСпасовден в с. КиреевоСпасовден в с. КиреевоСпасовден в с. КиреевоСпасовден в с. КиреевоСпасовден в с. КиреевоСпасовден в с. КиреевоСпасовден в с. КиреевоСпасовден в с. КиреевоСпасовден в с. КиреевоСпасовден в с. Киреево
« предишна новинаследваща новина »