ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Кандидатстудентски прием 2011/2012 г. в Православния факултет на ВТУ "Св. Кирил и Методий"

02 юни 2011 21:32, Българска Патриаршия
ВТУ

Православният факултет на ВТУ "Св. Кирил и Методий" приема студенти по три специалности: ТЕОЛОГИЯ, ЦЪРКОВНИ ИЗКУСТВА и ТЕОЛОГИЯ И СОЦИАЛНО СЛУЖЕНИЕ.

Завършилите специалност "Теология" получават, в зависимост от курса на обучение, степен "бакалавър" или "магистър", с професионална квалификация "Теолог, учител по религия". Те намират реализация в системата на Българската православна църква, общественото и частното образование, социалната сфера, културните институции, медиите и други.

Завършилите специалност "Теология и социално служение" са специалисти с висока теоретична и методическа подготовка, с умения да осъществяват преподавателска, научна и обществена дейност, отговаряща на православната традиция и християнската ценностна система. Те запълват нуждите на съвременна България от образовани хора с творческо мислене и познания, приложими в социалните политики и практики на Църквата и Държавата.

Завършилите специалност "Църковни изкуства" получават професионална квалификация “Художник – църковни изкуства”. Те получават правото да проектират и реализират цялостни и частични иконографски декорации на храмове, изпълнявани в различни техники – икони, миниатюри, стенописи, мозайки и други.

Важни дати:

• Прием на молби за кандидатстване: от 15 юни до 4 юли 2011 г.

• Изпит по Богословие за специалностите Теология и Теология и социално служение: 10 юли, 9 ч.

• Изпити за специалност Църковни изкуства: 13 юли – Рисуване І част, 8 ч.

14 юли - Рисуване ІІ част, 8 ч.

За повече информация: http://www.uni-vt.bg; theolog@uni-vt.bg

 

 

« предишна новинаследваща новина »