ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Празничен водосвет и корбан в с. Каменяк

03 юни 2011 17:17, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Празничен водосвет и корбан в с. Каменяк

Общоселският корбан! - Събитие, за което се говори дни наред. Събитие, което си има история. Място – село Каменяк, община Хитрино, Шуменска духовна околия.

В двора на храм-параклиса на селото "Св. Йоан Рилски" и тази година с Божията помощ на Възнесение Господне - 02.06.2011 г. Църковното настоятелство при храма и председателят му свещ. Васил Василев организираха тържественото събитие. Събраха се около 50 човека, жители и гости на селото.

Корбанът е традиционен и се дава за успешна и плодородна стопанска година, както и за здраве и да няма беди в селото. Въпреки кризата жителите на с. Каменяк със свои лични средства бяха купили две агнета, с които сготвиха няколко казана ястие.

След отслужения празничен водосвет от отец Васил и освещаването на корбана, раздадоха оброка на жителите и гостите. На една трапеза заедно мюсюлмани и християни си пожелаха здраве и по-успешна година за селото.

“Благодаря на всички, които се отзоваха на поканата ни, благодарим и на Всевишния Бог за хубавото време, което беше основна предпоставка за днешното ни мероприятие, както и на организаторите и на хората, които се отзоваха със средства и спомогнаха за организацията”, бяха думите на енорийския свещеник на с. Каменяк, свещ. Васил Василев.

ЗА МНОГО ГОДИНИ, ЗДРАВИ И МИРНИ НА ВСИЧКИ КАМЕНЯЧАНИ!

Материалът е предоставен от свещ. Васил Василев.

 

 

Снимки

Празничен водосвет и корбан в с. КаменякПразничен водосвет и корбан в с. КаменякПразничен водосвет и корбан в с. КаменякПразничен водосвет и корбан в с. КаменякПразничен водосвет и корбан в с. КаменякПразничен водосвет и корбан в с. КаменякПразничен водосвет и корбан в с. Каменякhttp://www.pravmir.ru/anekdot/
« предишна новинаследваща новина »