ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Възнесение Господне в Русенска епархия

06 юни 2011 11:16, Русенска митрополия
Възнесение Господне в Русенска епархия

На 2 юни 2011 г., Възнесение Господне, Негово Преосвещенство Месемврийският епископ Иаков, викарий на Русенския митрополит, отслужи св. Божествена литургия в храм „Св. Възнесение” в с. Голямо Враново, Русенска област. В съслужение взеха участие енорийският свещеник Пенчо Калинов, свещ. Калоян Николов от с. Юпер и свещ. Тодор Тодоров от с. Черешово. След края на службата беше извършен водосвет и бяха поръсени многобройните вярващи, стекли се за храмовия празник. Във връзка с 2 юни – Деня на Ботев, пред паметника на падналите от войните беше отслужена заупокойна молитва за падналите за свободата на България. Точно в 12 часа, при воя на сирените, всички станаха на крака да почетат героите.

В русенския храм „Св. Възнесение” тържествена литургия за празника беше отслужена от ставроф. ик. Иван Стойчев – председател на храма, и неговия събрат свещ. Георги Райков при стечение на многоброен народ от целия град. По инициатива на о. Иван, в този храм се наложи една добра традиция – да се раздава храна за всички присъстващи, та и най-бедните да могат да усетят радостта на празника. След богослужението, в специално оборудваното помещение към храма, разполагащо с всички удобства, беше раздаден корбан за над 200 души.

Текст и снимки: Милен Бакалов

 

 

Снимки

Възнесение Господне в Русенска епархияВъзнесение Господне в Русенска епархияВъзнесение Господне в Русенска епархияВъзнесение Господне в Русенска епархияВъзнесение Господне в Русенска епархияВъзнесение Господне в Русенска епархияВъзнесение Господне в Русенска епархияВъзнесение Господне в Русенска епархияВъзнесение Господне в Русенска епархияВъзнесение Господне в Русенска епархияВъзнесение Господне в Русенска епархияВъзнесение Господне в Русенска епархияВъзнесение Господне в Русенска епархияВъзнесение Господне в Русенска епархияВъзнесение Господне в Русенска епархияВъзнесение Господне в Русенска епархияХрам "Св. Възнесение" - Русе
« предишна новинаследваща новина »