ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Свещеническо ръкоположение в храм "Св. София" (обновено със снимки)

06 юни 2011 07:55, Софийска митрополия
Представяне на свещеник Стоян Чиликов

В съботния ден на 4 юни, в столичния храм “Св. София – Премъдрост Божия“ бе отслужена архиерейска св. Литургия. Тя бе оглавена от Негово Преосвещенство Знеполски еп. Йоан, викарий на Софийския митрополит. В съслужение с архиерея в богослужбата взеха участие ик. Ангел Ангелов, предстоятел на храма, ик. Веселин Арнаудов и дяконите Иван Петков и Стоян Чиликов.

Молитвено участие в богослужбата взеха Негово Преосвещенство Стобийски еп. Наум, главен секретар на Св. Синод, и архимандрит Димитрий от Сливенска епархия.

С благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Максим по време на св. Литургия бе възведен в свещенически чин дякон Стоян Илиев Чиликов, родом от гр. Асеновград.

Новият свещеник на Софийска епархия е завършил през 1996 г. Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. Специализира в Московската духовна академия при Троицко-Сергиевата лавра ”Преп. Сергий Радонежки”, след което в Солунския университет „Аристотел”, а след това в Папския институт в гр. Берн. През 2002 г. постъпва на научна работа в Пловдивския университет, където сега е редовен доцент в специалност „Патрология”.

„Божията благодат, която ще снизходи днес върху Вас, да възпълня всички недостатъци и немощи и да Ви даде пълно упование за добро служение на св. Църква...нека Служебникът да бъде Ваша настолна книга, а след това Требникът" - настави еп. Йоан новия свещеник. "Съхранете Божията благодат с чист живот, с добро сърце и с любов към Бога и ближните. На добър час с Божията благодатна помощ!”- му благопожела владиката.

В края на литургията еп. Йоан благодари на присъстващите за участието им в св. богослужба и предостави на новоръкоположения свещеник доц. д-р Стоян Чиликов да раздаде за първи път нафората и да приеме поздравления за новото служение.

Текст: Весела Игнатова
Снимки: Ивайло Миланов

 

 

Снимки

Свещеническо ръкоположение в храм "Св. София"Свещеническо ръкоположение в храм "Св. София"Свещеническо ръкоположение в храм "Св. София"Свещеническо ръкоположение в храм "Св. София"Свещеническо ръкоположение в храм "Св. София"Свещеническо ръкоположение в храм "Св. София"Свещеническо ръкоположение в храм "Св. София"Свещеническо ръкоположение в храм "Св. София"Свещеническо ръкоположение в храм "Св. София"Свещеническо ръкоположение в храм "Св. София"
« предишна новинаследваща новина »