ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Възнесение Господне в с. Дражинци

06 юни 2011 18:13, Видинска митрополия
Възнесение Господне в с. Дражинци

В неделя, 5 юни, във видинското с. Дражинци за първи път бе отбелязан храмовият празник на новоосветената църква „Свети Спас”. Спасовден винаги е в четвъртък, но за да могат да присъстват повече хора, бе решено храмовият празник да бъде отбелязан в неделя.

На Спасовден в миналото е бил и съборът на селото и сега местните са решили да възобновят традицията.

Богослужението бе извършено от Негово Преосвещенство Велички епископ Сионий, викарий на Видинския митрополит, архиерейския наместник на Белоградчишка духовна околия протойерей Рафаил и свещеник Лука Наплатанов от София.

За празника бе приготвена празнична трапеза и осветен корбан (т. е. оброк), който бе раздаден на миряните след богослужението.

Църквата в Дражинци бе осветена на 18 септември 2010 г. от Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан, който подари на храма малка мощехранителница с частица от светите мощи на св. Пантелеймон.

Първата копка на храма бе направена на 17 февруари 2007 г. и бе изграден за малко повече от 2 години с доброволен труд и дарения.

Текст: радио "Гама", Видин-Онлайн
Снимки: Красимир Каменов

 

 

Снимки

Възнесение Господне в с. ДражинциВъзнесение Господне в с. ДражинциВъзнесение Господне в с. ДражинциВъзнесение Господне в с. ДражинциВъзнесение Господне в с. ДражинциВъзнесение Господне в с. ДражинциВъзнесение Господне в с. ДражинциВъзнесение Господне в с. ДражинциВъзнесение Господне в с. ДражинциВъзнесение Господне в с. ДражинциВъзнесение Господне в с. ДражинциВъзнесение Господне в с. ДражинциВъзнесение Господне в с. ДражинциВъзнесение Господне в с. ДражинциВъзнесение Господне в с. ДражинциВъзнесение Господне в с. ДражинциВъзнесение Господне в с. ДражинциВъзнесение Господне в с. ДражинциВъзнесение Господне в с. ДражинциВъзнесение Господне в с. ДражинциВъзнесение Господне в с. ДражинциВъзнесение Господне в с. ДражинциВъзнесение Господне в с. ДражинциВъзнесение Господне в с. ДражинциВъзнесение Господне в с. ДражинциВъзнесение Господне в с. ДражинциВъзнесение Господне в с. ДражинциВъзнесение Господне в с. ДражинциВъзнесение Господне в с. ДражинциВъзнесение Господне в с. Дражинци
« предишна новинаследваща новина »