ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Ново издание на книгата на архимандрит Серафим Алексиев - „Свети Серафим Саровски”

08 юни 2011 21:50, Софийска митрополия
Новата книга

В очакване сме на излизането от печат на книгата „Свети Серафим Саровски” – дело на вдъхновеното перо на един от най-добрите и обичани български църковни писатели на 20 век архимандрит Серафим Алексиев. Тя предстои да излезе в средата на м. юни.

Книгата се издава с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Максим и с решение на Епархийския съвет на Софийска епархия.

Текстът на новото издание на Енорийския издателски център при столичния храм „Св. св. Кирил и Методий” строго се придържа към образеца от 1962 г., като са запазени пунктуацията и отчасти правописът, характерен за оригиналното издание. Средствата за осъществяването на това много полезно начинание са събрани от спомоществователи, които желаят имената им да останат неизвестни.

По молитвите на светия преподобен Божий угодник Серафим Саровски Чудотворец нека имената им бъдат записани в небесната Книга на живота, а читателите да получат голяма духовна полза и сили за спасителен подвиг! Амин!

~~~

Книгата ще можете да намерите в храм "Св. св. Кирил и Методий" (ул. "Г. Вашингтон № 47"), в храмовите канаскии, в църковните магазини в столицата и в православната книжарница "Лествица" (ул. "Хан Аспарух" № 20, до бул. "Витоша").

 

 

« предишна новинаследваща новина »