ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Духовна беседа на митр. Йоаникий с 11 клас на Софийската семинария

09 юни 2011 16:54, СДС
"Православният духовен живот в нашето съвремие"

На 7 юни следобед Негово Високопреосвещенство Сливенски митрополит Йоаникий отново посети Софийската семинария, като се отзова на синовната покана на семинаристите от 11 клас да събеседват по въпроси на православна духовна тематика. Той бе посрещнат от всички тях и отец-ректора ставр. ик. Захарий Дечев при пение на “Владико и свещено- началника нашего, Господи сохрани, на многая лета”.

Придружаван от преподавателя по догматика г-н Дарин Алексиев архиереят бе въведен в стаята на класа. Заглавието на темата, която той специално бе подбрал и подготвил за четвъртокурсниците, бе „Православният духовен живот в нашето съвремие”. Високопросветеният и опитен познайник на духовните реалности архиерей говори на учениците, подкрепяйки тезите си с множество примери от св. Отци. „Истинската духовност е тази, която е укрепваща за човека”, подчерта той. Последваха множество въпроси.

Любознателният интерес на св. Йоановите ученици силно затрогна високопреосвещения митрополит и той с особена отческа внимателност отговаряше на всеки един въпрос, вълнуващ юношите, посветили се на изпълнението и опазването на православната вяра. Поради което и беседата между архиерея и младежите продължи значително повече от предвиденото, като приключи едва привечер.

На тръгване митрополит Йоаникий подаде на всекиму в дар по книга и обеща, че скоро отново ще посети духовното учебно заведение.

 

 

Снимки

ПосрещанеПосрещанеПосрещанеМитр. Йоаникий с преподаватели и възпитателиВ класната стаяВладико и свещено началника нашего, При 11 класДуховна беседа с 11 клас"Православният духовен живот в нашето съвремие""Православният духовен живот в нашето съвремие""Православният духовен живот в нашето съвремие""Православният духовен живот в нашето съвремие""Православният духовен живот в нашето съвремие""Православният духовен живот в нашето съвремие""Православният духовен живот в нашето съвремие"Митр. Йоаникий с 11 клас"Православният духовен живот в нашето съвремие""Православният духовен живот в нашето съвремие""Православният духовен живот в нашето съвремие""Православният духовен живот в нашето съвремие"
« предишна новинаследваща новина »