ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Църковното настоятелство на варненския храм “Св. Атанасий” издаде Евангелието

11 юни 2011 13:55, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Корицата на изданието

За празника Петдесетница, с благословението на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Кирил, църковното настоятелство при храм “Св. Атанасий”, гр. Варна, издаде отпечатано светото Евангелие.

Инициативата е на предстоятеля на храма протойерей Дончо Александров, породена от голямата духовна нужда да се разпространява Божието слово, но и от зачестилото издаване на апокрифните “евангелия”, изопачаващи истината за живота на Господ Иисус Христос.

Евангелието е отпечатано в удобен джобен формат в тираж 3000 и ще се разпространява безплатно. Идеята е да достигне до повече младежи, както и до социално слаби хора, които нямат възможност да си закупят Библията или отделно само Новия Завет. Ще се подарява и на всяко тайнство Кръщение и Венчание отслужвано в храма.

В началото на изданието е публикувано словото на св. Игнатий Брянчанинов “Как да четем светото Евангелие”. Преди всяко от четирите евангелия на Матей, Марк, Лука и Йоан са отпечатани техните икони, кратки сведения за живота и дейността им, съдържание, време и място на написване на евангелието. В приложението е поместен указател на евангелските четива през цялата година. За първи път е изготвен абсолютно пълен и досега непубликуван указател на литургийните евангелски четива за всеки един ден през годината (не само за неделните и празничните дни), а също така общите на светиите и при разни случаи. Към празниците са допълнени и тези на много български светии със съответното евангелско четиво.

ПРЕСЦЕНТЪР НА ВАРНЕНСКА И ВЕЛИКОПРЕСЛАВСКА СВ. МИТРОПОЛИЯ

 

 

« предишна новинаследваща новина »