ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Духовна радост в с. Въртоп

11 юни 2011 16:30, Видинска митрополия
Духовна радост в с. Въртоп

С благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан на 11 юни Величкият епископ Сионий посети видинското село Въртоп.

Посещението бе по покана на жителите на селото, които по традиция в съботата преди Петдесетница се събират в двора на енорийския храм-параклис „Успение Богородично”, за да се помолят за здраве и благополучие.

Пред малкия, но уютен храм на селото Величкият епископ Сионий отслужи панихида, във връзка с деня за помен на покойници - Задушница, като помена починалите жители на селото и се помоли заедно с благочестивия народ за упокоението на душите им.

След заупокойната молитва бе отслужен тържествен водосвет за здраве, благополучие и духовно възрастване на мирното население.

След водоосвещението Величкият епископ Сионий поздрави и благослови вярващите от името на Видинския митрополит Дометиан и насърчавайки ги с архипастирска грижа и любов, им пожела мирен и благодатен живот във вярата, надеждата и любовта.

Текст и снимки: архимандрит Поликарп

 

 

Снимки

Духовна радост в с. ВъртопДуховна радост в с. ВъртопДуховна радост в с. ВъртопДуховна радост в с. ВъртопДуховна радост в с. ВъртопДуховна радост в с. ВъртопДуховна радост в с. ВъртопДуховна радост в с. ВъртопДуховна радост в с. ВъртопДуховна радост в с. ВъртопДуховна радост в с. ВъртопДуховна радост в с. ВъртопДуховна радост в с. ВъртопДуховна радост в с. ВъртопДуховна радост в с. ВъртопДуховна радост в с. ВъртопДуховна радост в с. ВъртопДуховна радост в с. Въртоп
« предишна новинаследваща новина »