ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Петдесетница в Клисурския манастир

12 юни 2011 20:02, Видинска митрополия
Петдесетница в Клисурския манастир

Днес, на празника Петдесетница, Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Дометиан отслужи тържествена света Литургия в храма на Клисурския манастир, посветен на светите равноапостолни братя Кирил и Методий.

Митрополит Дометиан съслужи с високопреподобния архимандрит Антим, протосингел на Видинска митрополия и духовен наставник на светата обител.

Празникът премина с особена тържественост и бе радостно посрещнат от много поклонници на светата обител, дошли да се поклонят и да почерпят тук благодатни струи.

След светата Литургия в своето слово Видинският митрополит каза: „Всички трябва да се радваме в този благословен ден, защото, празнувайки този рожден ден на Христовата Църква, всички ние, въпреки и като ситни песъчинки на това голямо мироздание – Църквата, сме удостоени с чест и величие от самия Бог”.

Той отправи архипастирски поздрав към игуменката на светата обител, майка Таисия, както и към всички сестри.

Митрополитският поздрав и благословение не отмина и всички поклонници, дошли за празника Петдесетница в манастира.

Текст и снимки: Слави Спасов

 

 

Снимки

Петдесетница в Клисурския манастирПетдесетница в Клисурския манастирПетдесетница в Клисурския манастирПетдесетница в Клисурския манастирПетдесетница в Клисурския манастирПетдесетница в Клисурския манастирПетдесетница в Клисурския манастирПетдесетница в Клисурския манастирПетдесетница в Клисурския манастирПетдесетница в Клисурския манастирПетдесетница в Клисурския манастирПетдесетница в Клисурския манастир
« предишна новинаследваща новина »