ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Излезе от печат брой 11 на „Църковен вестник”

13 юни 2011 19:15, Българска Патриаршия
Брой 11 на „Църковен вестник”

Излезе от печат брой 11 на официоза на Българската православна църква „Църковен вестник”. Броят е изцяло посветен на едно изключително по своята значимост събитие в живота на нашата Църква - прославлението на светите Баташки свещеномъченици и мъченици.

Броят е специален - отпечатан върху бяла офсетова хартия, с осем цветни страници, богато илюстриран с фотографии, отразяващи отделните събития - и е истински подарък от Пловдивска св. митрополия за нашите читатели. Проследява събитията от решението на Св. Синод за причисляване на мъченически загиналите жители на Батак към лика на светиите до тяхното първо тържествено прославление на 17 май т. г.

В него ще откриете житието на светите Баташки мъченици, последния вариант на тяхната икона, молитва към тях, както и тропар, кондак и величание на св. мъченици. В броя публикуваме и пълния текст на прочувствените слова, произнесени по повод прославлението им и репортажи от процедурата по канонизацията, пренасянето на новоосветената св. икона в Пловдив, а по-късно и в гр. Батак, умиването, помазването и полагането на св. мощи в раката за поклонение и тържествените богослужби при прославлението, които събраха в славния Батак десетки архиереи от всички сестри поместни православни църкви, стотици свещенослужители и много миряни от всички краища на страната.

Вестникът се разпространява в православните храмове и в църковните магазини, както и чрез абонамент.

Цена на един брой - 0,70 лв.

Цена за годишен абонамент за 2011 г. - 26 лв.

Абонирането се извършва на адреса на издателството: София 1000; ул. "Оборище"№4; Синодално издателство; МОЛ Танка Тончева Христова, или на e-mail: sinizdat@gmail.com с точно упоменаване на адреса на получателя. Средствата се превеждат по пощата или по банкова сметка: УниКредит Булбанк - София; IBAN BG97UNCR96601018147018; BIC код: UNCRBGSF

По-долу прилагаме талон за абонамент на "Църковен вестник".

Текст: Александра Карамихалева, водещ редактор на 11 бр. на "Църковен вестник"

 

 

Снимки

Талон за абонамент
« предишна новинаследваща новина »