ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Петдесетница в гр. Грамада

13 юни 2011 15:58, Видинска митрополия
Петдесетница в гр. Грамада

На 12 юни с благословението на Видинския митрополит Дометиан, Величкият епископ Сионий посети и оглави тържествената света Литургия в храм „Света Троица” в гр. Грамада. Отбелязването на храмовия празник на църквата в деня Петдесетница бе духовна радост за жителите на Грамада.

Светата Литургия бе украсена от молитвеното участие и присъствие на братята от Раковишката света обител, архимандрит Антим и архимандрит Неофит, които с особена ревност се грижат за духовното благоденствие на хората от този край, които по различни причини са лишени от богослужение, църковност и духовен живот.

След светата Литургия бе извършен и чинът на вечерната служба, на която еп. Сионий прочете определените молитви за призоваване на благодатните струи на Светия Дух.

По обновена вече традиция след богослужението бе отслужен водосвет и бе осветен корбан за здраве и дългоденствие на жителите на гр. Грамада.

На богослужението присъства и кметът на града г-н Николай Гергов, който полага неимоверни усилия за духовното израстване на хората от града, както и за благолепието на храма.

Епископ Сионий благослови вярващите и им пожела да бъдат винаги в Църквата, да се обичат и да си помагат, както и да се стремят да бъдат добър духовен пример за своите чеда и приятели.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: архимандрит Неофит

 

 

Снимки

Петдесетница в гр. ГрамадаПетдесетница в гр. ГрамадаПетдесетница в гр. ГрамадаПетдесетница в гр. ГрамадаПетдесетница в гр. ГрамадаПетдесетница в гр. ГрамадаПетдесетница в гр. ГрамадаПетдесетница в гр. ГрамадаПетдесетница в гр. ГрамадаПетдесетница в гр. ГрамадаПетдесетница в гр. ГрамадаПетдесетница в гр. ГрамадаПетдесетница в гр. ГрамадаПетдесетница в гр. Грамада
« предишна новинаследваща новина »