ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Празник в гр. Бойница

13 юни 2011 16:03, Видинска митрополия
Празник в гр. Бойница

На 12 юни, в деня на Петдесетница, с благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан в гр. Бойница бе отслужена вечерна служба и тържествен водосвет от Негово Преосвещенство Величкия епископ Сионий, на която бяха прочетени и определените благодатни молитви на Петдесетница.

Посещението бе във връзка с празника на градския храм и бе едно истинско духовно тържество, което зарадва гражданите и ги одухотвори, насърчавайки ги в любов и единение с Бога.

В молитвеното последование участие взеха братята на Раковишкия манастир - архимандрит Антим, игумен на манастира, и архимандрит Неофит, брат на обителта.

Особена бе радостта от това, че по време на богослужението взе молитвено участие и г-жа Анета Генчева, кмет на Бойница, както и мирните и благочестиви жители.

След като бяха поръсени със светена вода за здраве, благоденствие и духовно възраждане, жителите на Бойница си взеха като благословение и символ на празника Петдесетница орехови листа, които занесоха по своите домове с духовна радост и почит към Църквата Христова.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: архимандрит Неофит

 

 

Снимки

Празник в гр. Бойница
« предишна новинаследваща новина »