ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Духовен урок в катедралния храм на Видин

14 юни 2011 14:40, Видинска митрополия
Духовен урок в катедралния храм на Видин

На 14 юни в катедралния храм на Видин се проведе урок с духовно-историческа насоченост за учениците от V в клас на СОУ „Любен Каравелов”, гр. Видин.

Урокът се провежда по инициатива на учениците и бе воден от архимандрит Поликарп, председател на катедралния храм на Видин.

Децата с голяма радост изслушаха беседата на архимандрит Поликарп и споделиха мнение от посещенията си из храмове в други държави, по ученическите проекти, в които участват техните училища.

Архимандрит Поликарп ги запозна с основни моменти от духовния живот, както и с историята на построяването на храм "Св. Димитър" във Видин и по-съществени моменти от историята на Православната църква.

След беседата на децата бяха раздадени по книжка с пастирското слово от Видинския митрополит Неофит, двуезична брошура за историята на катедралния храм и икона на светите Баташки мъченици.

От името на духовенството на храма архимандрит Поликарп пожела на децата лека, спокойна и благодатна ваканция и ги прикани да посещават храма и да се учат да бъдат близо до Бога и вярата.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: свещеник Петър Христов

 

 

Снимки

Духовен урок в катедралния храм на ВидинДуховен урок в катедралния храм на ВидинДуховен урок в катедралния храм на ВидинДуховен урок в катедралния храм на ВидинДуховен урок в катедралния храм на ВидинДуховен урок в катедралния храм на ВидинДуховен урок в катедралния храм на ВидинДуховен урок в катедралния храм на Видин
« предишна новинаследваща новина »