ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архиерейско богослужение в с. Брестовене

16 юни 2011 11:42, Русенска митрополия
Архиерейско богослужение в с. Брестовене

На 13 юни, Св. Дух, Негово Преосвещенство Месемврийски епископ Яков, викарий на Русенския митрополит, отслужи архиерейска света Литургия в храм „Света Троица”, с. Брестовене. В богослужението участваха също ик. Георги Георгиев, свещ. Деян Ангелов, свещ. Валентин Добрев и протодякон Кирил Синев.

Епископ Яков причасти с Тялото и Кръвта Христови голям брой деца, които с голямо търпение и внимание взеха участие в св. Евхаристия.

В своята проповед Негово Преосвещенство говори за третото Лице на Света Троица – Св. Дух, и необходимостта от развиване на даровете, които всеки човек е получил. Бог е един, но троичен по лица – Бог Отец, Бог Син и Бог Дух Свети. Известният отец-професор Василе Михок по Свещено Писание на Новия Завет от богословския факултет в Сибиу казва, че „чрез идването на Светия Дух историята на света докосна връхната си точка. Петдесетницата поставя началото на есхатологичното време”. Епископ Яков също подчерта необходимостта от редовно водене на децата в храма, за да израстват духовно с истините на православната ни вяра. Защото каквото посеем днес в техните души, това и ще пожъне след години цялото ни общество.

След св. Литургия духовниците отслужиха водосвет с освещаване на корбан, който вярващите отнесоха по домовете си.

Пресвета Троице, Боже наш, слава на Тебе!

 

 

Снимки

Архиерейско богослужение в с. БрестовенеАрхиерейско богослужение в с. БрестовенеАрхиерейско богослужение в с. Брестовене
« предишна новинаследваща новина »