ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Конференция “Културното наследство на Северозапада – състояние и възможности. Област Монтана” се проведе в гр. Монтана

17 юни 2011 18:35, Видинска митрополия
Конференция - “Културното наследство на Северозапада – състояние и възможности. Област Монтана” се проведе в гр. Монтана

С благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан на 16 и 17 юни 2011 г. в гр. Монтана се проведе конференция на тема “Културното наследство на Северозапада – състояние и възможности. Област Монтана”.

Тя бе организирана от Сдружение “Кръг Будител” с подкрепата на обществеността на област Монтана и под патронажа на областния управител на г-н Ивайло Петров.

С благословението на Видинския митрополит участие в конференцията взе Негово Преосвещенство Велички епископ Сионий, който поздрави заседаващите от името на Видинския митрополит Дометиан и изнесе лекция на тема „Видинското Светогорие”.

Сред обсъжданите теми също така през първия ден бяха: "Културно историческото наследство на Монтана-богатство и грижа", "Иманярите и обществото" и "Българското културно наследство между Огоста и Морава".

Предвидените за 16 юни антични възстановки - преминаване на Първа тракийска кохорта от лапидариума до централния площад и гладиаторски битки - бяха отменени заради Деня на национален траур и се проведоха на 17 юни.

Гости при откриването и участваха в заседанията бяха областните управители на Монтана, г-н Ивайло Петров, и на Видин, г-н Пламен Стефанов.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: Деси Каменова

 

 

Снимки

Конференция - “Културното наследство на Северозапада – състояние и възможности. Област Монтана” се проведе в гр. МонтанаКонференция - “Културното наследство на Северозапада – състояние и възможности. Област Монтана” се проведе в гр. МонтанаКонференция - “Културното наследство на Северозапада – състояние и възможности. Област Монтана” се проведе в гр. МонтанаКонференция - “Културното наследство на Северозапада – състояние и възможности. Област Монтана” се проведе в гр. МонтанаКонференция - “Културното наследство на Северозапада – състояние и възможности. Област Монтана” се проведе в гр. МонтанаКонференция - “Културното наследство на Северозапада – състояние и възможности. Област Монтана” се проведе в гр. МонтанаКонференция - “Културното наследство на Северозапада – състояние и възможности. Област Монтана” се проведе в гр. МонтанаКонференция - “Културното наследство на Северозапада – състояние и възможности. Област Монтана” се проведе в гр. МонтанаКонференция - “Културното наследство на Северозапада – състояние и възможности. Област Монтана” се проведе в гр. МонтанаКонференция - “Културното наследство на Северозапада – състояние и възможности. Област Монтана” се проведе в гр. МонтанаКонференция - “Културното наследство на Северозапада – състояние и възможности. Област Монтана” се проведе в гр. МонтанаКонференция - “Културното наследство на Северозапада – състояние и възможности. Област Монтана” се проведе в гр. МонтанаКонференция - “Културното наследство на Северозапада – състояние и възможности. Област Монтана” се проведе в гр. МонтанаКонференция - “Културното наследство на Северозапада – състояние и възможности. Област Монтана” се проведе в гр. МонтанаКонференция - “Културното наследство на Северозапада – състояние и възможности. Област Монтана” се проведе в гр. Монтана
« предишна новинаследваща новина »