ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Втора годишнина от откриването на Официалния сайт на Българската православна църква - Българска патриаршия

19 юни 2011 14:50, Българска Патриаршия
Св. Паисий Хилендарски

На 19 юни 2011 г. - в деня, посветен на църковната прослава на преп. Паисий Хилендарски, Официалният сайт на Българската православна църква - Българска патриаршия отбелязва втората годишнина от своето откриване и стартиране.

През тези две години с благословението на Светотроичния Бог екипът на сайта се увеличи и сплоти, преумножавайки плодовете на своята църковно-мисионерска, будителска и просветителска мисия.

Работниците на Божията нива от нашия екип изразяваме всесърдечната си благодарност към Негово Светейшество Българския патриарх Максим - председател на Св. Синод, към Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Йоаникий - духовен наставник и ръководител на сайта, и към всички високопреосвещени митрополити - членове на Св. Синод за гласуваното високо доверие да отразяваме, поддържаме и разпространяваме обективните и мъдри позиции на ръководството на светата ни Църква по вероучителните, канонично-литургичните, нравствените, социалните, просветните и културните въпроси, които са от значение за църковното изпълнение и за цялото българско общество.

За всички членове на екипа ни и за многобройните ни сътрудници от всички кътчета на Родината и извън нея нека бъде от Бога здраве, духовна сила и благопреуспяване в служението - в дух и истина - за Негова слава, за полза на Църквата и за спасение на народа ни.

Поздравяваме специално и всички наши читатели, които с топлото си съпричастие към живота на Църквата и към дейността на Официалния сайт на БПЦ допринасят за съборното функциониране на електронната ни църковна медия, което е и нейното същинско предназначение.

Свети Паисие, ти, който си угодил на Бога със своите неуморни духовни и родолюбиви трудове, моли Бога да укрепи всички нас в подвига на боголюбието, вярното служение на Църквата, очистването на нашия живот и духовното просвещение! Амин!

Отговорен редактор на Официалния сайт на БПЦ - Българска патриаршия: Десислава Панайотова-Пулиева

 

 

Снимки

Св. Паисий Хилендарски
« предишна новинаследваща новина »