ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

„Да посрещнеш апостоли” от видинския писател Илия Димитров

19 юни 2011 13:26, Видинска митрополия
„Да посрещнеш апостоли” от  видинския писател Илия Димитров

На 19 юни в катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски” на Видин бе представена за благословение новоизлязлата книга - 3 и 4 част от романа „Да посрещнеш апостоли” - на видинския писател Илия Димитров (Риджо). Първата и втората част бяха издадени в началото на годината.

Романът „Да посрещнеш апостоли” е една благодатна творба, която разкрива живота на светите апостоли, които с благост и всеотдайност проповядваха Господ Иисус Христос - Спасителя на света.

Идеята на автора е чрез романа читателят да постигне познание, което да благоприятства неговото духовно общение с Бога и Неговата Църква.

Илия Димитров, авторът на романа, е благочестив християнин, енориаш при катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски” във Видин. Той с благословението, духовната подкрепа и ползотворните напътствия на духовниците от катедралния храм написа „Да посрещнеш апостоли”, за радост и благодатно вдъхновение на енориашите при храма и духовното възраждане на Видин и Видинска епархия.

Книгата не се продава, а се разпространява безплатно и цели единение и общение в Божията любов.

Изказваме благодарност на Илия Димитров за неговата всеотдайност и любов и му пожелаваме да бъде все така плодовит за полза и утеха на християните!

Текст: архимандрит Поликарп

 

 

Снимки

„Да посрещнеш апостоли” от  видинския писател Илия Димитров„Да посрещнеш апостоли” от  видинския писател Илия ДимитровИлия Димитров
« предишна новинаследваща новина »