ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архиерейска служба за празника на храм "Вси светии" в с. Чепинци

20 юни 2011 15:40, Софийска митрополия
Храмов празник на село Чепинци

По стародавна традиция в неделята, посветена на Всички светии своя храмов празник отбелязва село Чепинци от богохранимата Софийска епархия. Тогава е и съборът на селото.

В първата неделя след Петдесетница за първи път празнична св. Литургия по повод храмовия празник на църквата "Вси светии" в с. Чепинци отслужи Негово Преосвещенство Знеполският епископ Йоан, викарий на Софийския митрополит. В съслужение с него взеха участие предстоятелят на храма свещеник Ириней Митов, свещ. Борис Петров от съседното село Негован, и свещ. Лазар Георгиев от кв. "Горублянe" и дякон Иван Петков.

Празнуващият храм посрещна своя пастир с пътека украсена цялата в живи цветя, възвестявайки радостта си от идването на скъпия гост. Службата премина в молитвено настроение и спокойна празнична обстановка.

Епископът в своето слово призова богомолния народ да почита всички светии, знайни и незнайни, като горещи молитвени застъпници пред Божия престол и винаги да намират утехата си в Божия храм. Епископ Йоан изказа искрената си благодарност към младия предстоятел на храм "Вси светии" за неговите неуморни трудове по украсата и благоустройството на храма и църковния двор. Благодари и на църковното настоятелство, на местната управа и богомолния народ.

Накрая бе благословена и споделена трапеза в чест на празника.

Текст и снимки: свещеник Лазар ГЕОРГИЕВ

 

 

Снимки

Храмов празник на село Чепинци Храмов празник на село Чепинци Отец ИринейХрамов празник на село Чепинци Храмов празник на село Чепинци Храмов празник на село Чепинци Храмов празник на село Чепинци Храмов празник на село Чепинци Храмов празник на село Чепинци Храмов празник на село Чепинци Храмов празник на село Чепинци Храмов празник на село Чепинци Храмов празник на село Чепинци Храмов празник на село Чепинци Храмов празник на село Чепинци Храмов празник на село Чепинци
« предишна новинаследваща новина »