ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

За първи път Църногорският манастир посрещна детски православен лагер

20 юни 2011 22:44, Софийска митрополия
Детски православен лагер в Църногорския манастир

В Църногорския манастир „Св. Козма и Дамян” над брезнишкото село Гигинци за първи път се проведе детски православен лагер. В него участваха 28 от общо 40-те възпитаници на неделното училище при храма „Св. Димитрий” в Асеновград, които прекараха почивните дни в светата обител. В продължение на три дни лагерниците посещаваха занятията на своя учител - енорийския им свещеник Николай Величков, присъстваха на манастирските богослужения и разбира се, играха на воля в просторния двор на светата обител.

Децата на възраст 10-12 години бяха момчета и момичета от различни училища в Асеновград, които обаче от 4 години посещават неделното училище към храм „Св. Димитрий” (още преди отец Николай да стане свещеник). За обучението им по православно вероучение той работи по програма и с подходящи помагала. Често организира и ги води на поклоннически пътувания, при които се запознават непосредствено с манастирския ред и живота на монашестващите.

По време на неделната света Литургия възпитаниците на о. Николай показаха завидно познаване на последованието и сами казаха Символа на вярата и Господнята молитва "Отче наш". Те внимателно изслушаха напътствените слова на йеромонах Никанор след края на богослужбата и приеха нафора от ръката му.

"Манастирът е много красив, ще се радваме отново да дойдем тук!" - казаха децата. От манастирското магазинче те купиха подаръци за близките си, а някои от тях си взеха и от биволското манастирско мляко.

Текст и снимки: Руми БОРИСОВА

 

 

Снимки

Детски православен лагер в Църногорския манастир  Детски православен лагер в Църногорския манастир  Детски православен лагер в Църногорския манастир  Детски православен лагер в Църногорския манастир  Детски православен лагер в Църногорския манастир  Детски православен лагер в Църногорския манастир  Детски православен лагер в Църногорския манастир  Детски православен лагер в Църногорския манастир  Детски православен лагер в Църногорския манастир
« предишна новинаследваща новина »