ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

В Раковишкия манастир се проведе свещеническа конференция

23 юни 2011 18:30, Видинска митрополия
В Раковишкия манастир се проведе свещеническа конференция

На 23 юни с благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан и братското изволение на братята от Раковишката света обител „Света Троица”, Кулска духовна околия, в манастира се проведе месечната свещеническа конференция на духовниците от Видинска и Кулска духовни околии.

Заседанието на свещеническата конференция бе ръководено от архимандрит Поликарп, духовен надзорник на двете духовни околии.

Преди заседанието в манастирския храм бе извършено благодарствено моление за мирна, благодатна и ползотворна среща, както и бе посетен старинният храм на манастира, който е един от древните светини на Видинска епархия.

Свещеническата конференция се проведе в двора на светата обител сред природата, което благоприятства духовното провеждане на заседанието.

На свещеническото събрание за сетен път бяха обсъдени наболелите въпроси, касаещи финансовата издръжка на свещенослужителите, както и подобряването на духовния живот в околиите.

Това са точките, които бяха засегнати на конференцията, защото в момента са една от пречките за сериозно свещеническо служение в двете околии, както и за усърдната работа с благочестивия православен народ.

Също така бяха очертани различни инициативи, чрез които да се стабилизира духовната и социална ситуация, както и да се развиват благоприятни условия за преумножаването на духовните инициативи и живот в околиите.

Текст: архимандрит ПОЛИКАРП
Снимки: архимандрит ЕВТИМИЙ

 

 

Снимки

В Раковишкия манастир се проведе свещеническа конференция В Раковишкия манастир се проведе свещеническа конференция В Раковишкия манастир се проведе свещеническа конференция В Раковишкия манастир се проведе свещеническа конференция В Раковишкия манастир се проведе свещеническа конференция В Раковишкия манастир се проведе свещеническа конференция В Раковишкия манастир се проведе свещеническа конференция В Раковишкия манастир се проведе свещеническа конференция В Раковишкия манастир се проведе свещеническа конференция В Раковишкия манастир се проведе свещеническа конференция В Раковишкия манастир се проведе свещеническа конференция В Раковишкия манастир се проведе свещеническа конференция
« предишна новинаследваща новина »