ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Молебен и водосвет ще се отслужват всяка неделя при новостроящия се храм "Св. архидякон Стефан"

24 юни 2011 21:05, Софийска митрополия
Новостроящият се храм "Св. архидякон Стефан"

Преди седем години в столичния Южен парк започна изграждането на нов православен храм, посветен на св. първомъченик и архидякон Стефан. Храмът е започнат с амбициозен проект, който включва църква, разположен на 1200 кв. м. и двуетажна сграда за енорийски център върху 1000 кв. м., в който има помещения за неделно училище, библиотека, ателиета по дърворезба и иконопис, зала за социални дейности, кухня за социално слаби, занималня за децата.

Поради затруднения от различен характер, Църковното настоятелство при новия храм, председателствано от протойерей Йоан Куков, и с благословението на Софийската св. митрополия е решило всяка неделя (от 26 юни) да се отслужва молебен към св. архидякон Стефан и водосвет за здраве и успешно строителство.

Начален час на молитвеното последование 13,00 часа.

Приканват се боголюбивите християни да вземат молитвено участие в последованието и с обща молитва да изпросим от Бога и св. Стефан скорошно и успешно довършване на строежа.

Новостроящият се храм "Св. архидякон Стефан" се намира в Южния парк - 3 част, при бул. "Петко Тодоров", бул. "Гоце Делчев" и ул. "Сребърна".

 

 

« предишна новинаследваща новина »