ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Ловчанска митрополия посрещна скъпи гости

26 юни 2011 21:46, Ловчанска митрополия
Скъпи гости в Ловеч

За трети пореден път православни християни от братска Гърция изпратиха помощ за хора в нужда от Ловчанска епархия. Въпреки кризисното време за нашите съседи, те останаха верни на евангелския призив да обикнем ближния като себе си и отново показаха достойно за уважение християнско отношение.

Помощта се състои от: хранителни продукти, предназначени за ежедневната кухня за бедни, болни и стари хора, която поддържа Ловчанска митрополия; дрехи, които се раздават на нуждаещите се в храмовете на цялата епархия и 3000 евро в помощ на новостроящия се катедрален храм в Ловеч.

Благодетелите са от Общогръцкото християнско дружество от гр. Атина с председател г-жа Георгула. Духовен наставник на дружеството е митрополит Серафим, който в неделния ден заедно с митрополит Гавриил отслужи св. Литургия в ловешкия храм „Света Троица”.

Общогръцкото християнско дружество се занимава с благотворителност отдавна и помага не само на българи. За България помощта му започва още първата година след демократичните промени тук и продължава и до ден-днешен.

Един чудесен пример за християнство на дело.

 

 

Снимки

Скъпи гости в ЛовечСкъпи гости в ЛовечСкъпи гости в ЛовечСкъпи гости в ЛовечСкъпи гости в ЛовечСкъпи гости в ЛовечСкъпи гости в ЛовечСкъпи гости в ЛовечСкъпи гости в Ловеч
« предишна новинаследваща новина »